Çikolata ve biberin gizemi
Kategori: Cikolata 3 Yorum varSonunda evet sonunda bir culinary okulunda açılan kurslardan birine katılmaya vakit bulabildim. The Cambridge School of Culinary Arts okulunun Mart ayındaki çikolata kursu . Ehh benim gibi bir çikolata delisinin katılacağı ilk kursda doğal olarak çikolata yapımı kursu olurdu ancak. Çeşit çeşit trufle, sufle ve mousse yapımının anlatıldığı kursun sonunda yapılanların tek tek tadına baktık doğal olarak. Uzun zamandır bu kadar çok çikolatalı tatlı yememiştim ve nerdeyse miğde fesadına uğrayacaktım. Kursdan çok fazla şey öğrendim demeyi isterdim ama sadece 2-3 güzel trufle tarifine sahip olmanın dışında çok eğlenceli geçti diyebilim. Birde fotoğraf çekmeyi akıl edebilseydim daha güzel olucaktı ama çikolataların içine girince fotoğraf aklıma bile gelmedi desem :)
Tariflerin içinde en farklı lezzete sahip kırmızı toz biberle yapılan bu truflerdi. Çikolata ile acı biber sıkça kullanılan bir ikili. Hatta Ayın Şefi etkinliğinde de kullanılmıştı.
Trufu yediğinizde acı tadı ilk önce farketmiyorsunuz fakat sonuna doğru damağınızda yavaş yavaş hissetmeye başlıyorsunuz. Acılık oranını kullandığınız çikolata türüne göre ayarlayabilirsiniz. Trufler ayumuşak ve ağızda eriyen bir kıvamda olması için temperlenmemiş çikolata ile kaplanıyor.
- 1/2 su bardağı sıvı krema
- 255 gr. çikolata
- 226 gr. eritilmiş ve soğutulmuş tuzsuz katı yağ
- 1/2 yada 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (cayenne )
- 900 gr. çikolata
- beyaz çikolata
4/03/2009 10:37 ÖS
Cok tesekkur ederim Ipek hm. Ama o kadar guzel yemek bloglari varki bana sira gelirmi emin degilim. :)
4/12/2009 5:31 ÖÖ
Merhaba, kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …
9/26/2009 2:51 ÖS
Alev biliyor musun gözlerimi kapattığımda bahsettiğin okulu gördüm. Evim oralardaydı (Porter Sq.) ve hep önünden geçerdim. İçeriye bakardım hep ya o zaman yemek yazarı olmak gibi bir niyetim yoktu, ah şimdiki aklım olaydı!!!