Elmalı Pay
Kategori: Kekler, Tartlar ve Peykekler 7 Yorum var
Zaman ne çabuk geçmiş yine. Sayfamda portakallı kremayı görmekten ben bile sıkıldım. Ama birtürlü zaman bulupda tarif yazamamıştım. Resimleri çekiyorum sonra vakitsizlikten oturup tariflerini yazamıyorum. Daha düzenli ve programlı olmalıyım aslında diyeceğim ama 2 ufaklıkla bunu yapmak neyazıkki çoookkk zor. Zamanımın çoğunu miniklerim ile geçiriyorum. Bazen yemek yapmaya bile vakit bırakmıyorlar inanırmısınız. Canım annem yemekleri akşamları yapmalısın diyor ama çocuklar uyudıktan sonra üzerime bir ağırlık çöküyor ve oturup kalıyorum çoğu zaman. Ehh böyle oluncada günler sanki hiçbirşey yapmadan geçip gidiyor. Neyse az laf çok iş misali biran önce yazımı tamamlayayım. Yoksa yine tarifi yazamadan vakit geçecek.
Bu güzel payın tarifi çok sevdiğim bir arkadaşıma ait. Zeynep'cim bu tatlıyı her yaptığında kendimi üçüncü dilimi yememek için zor tutardım. Hafif mayhoş tadı olan elmalı kurabiye ile pay arasında çok lezzetli bir tatlı. Tarifi ilk verdiğinde hamurun içinde şeker olmadığını görünce bir yanlışlık var zannetmiştim ama yapınca şekere kesinlikle ihtiyaç olmadığını sizde farkedeceksiniz. Eğer elmalı tadlardan hoşlanıyorsanız bence mutlaka denenmesi gereken tarifler listenize koymalısınız.
Eveeet, kızım kalk artık anne masadan demeye başladı bile... Biran önce tarife geçeyim yoksa yayınlayamadan listede beklemeye devam edecek.
Malzemeler
- 4-5 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı Un
- 1 pk. tereyağ
- 1/3 bardak yoğurt
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Elmaların 1 tanesini kabuklarıyla, diğerlerinin kabuklarını soyarak hepsini rendeleyin. 1 .ay bardağı toz şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin ve soğutun. Ben yeşil elma kullanıyorum daha lezzetli oluyor sanki.
Hamuru için diğer malzemeleri karıştırın. Çok yumuşak olmayan hafif sert bir hamur hazırlayın. Hamurun yarısını merdane ile açıp hafifçe yağlanmış uzun dikdörtgen borcama yayın. İçine elmalı malzemeleri koyun ve diğer hamuruda merdane ile açıp üzerine kapatın.
Önceden ısıtılmış 170C fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin ve afiyetle yiyin.
Sevgiyle kalın.
2/14/2009 11:37 ÖÖ
elmayı kabuklu olarakmı rendeliyorsun...tadı dahamı farklı oluyor...ben soyup rendeliyorum..tadını merak ettim...deneyeceğim...ellerine sağlık....
2/28/2009 6:16 ÖS
merhabalar,bız hep elmalı kurabıye ve elmalı tar yapıyoruz.farklı bır tarıf ıle karşılaşmak guzel oldu.paylaşım için teşekkurler...
4/11/2009 11:21 ÖÖ
1 paket tereyagdan kastettiginiz 250 gr. mi yoksa 125 gr mi?
4/11/2009 11:34 ÖÖ
Gelincik mutfagi elmanin sadece 1 tanesini kabuklariyla rendeliyorum. Denemeni tavsiye ederim.
Angel, paylasmak kadar guzel birsey varmi.Birbirimizden ne guzel tarifler ogreniyoruz. Papatya 1 pk den kastim 250gr. tereyag.
5/01/2009 1:50 ÖÖ
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
5/01/2009 9:52 ÖS
Tesekkurler Ayliz.
5/02/2009 2:30 ÖÖ
dolapta elmalar oluyken bu tarifinizi denemek isterim izin verirseniz