14 Nisan 2009

Uzakkose 2009 blog Ödüllerinde  

1 Yorum var


Ilk defa bu sene sevgili İpek Aral Kişioğlu'nun siteme bıraktığı yorumu sayesinde haberdar olduğum Blog ödülleri 2009 yarışmasına katıldım. Yemek Kategorileri bölümünde bir çok güzel blog arkadaşımla beraber yarışacağız. Şimdiden heyecan sardı bile. Oylama için bu adrese tıklayıp kayıt olabilirsiniz. Eğer sitemi beğeniyorsanız beni oylarınızla yalnız bırakmayın olurmu ...

Bu güzel bisküviler genelde cheseecake (peykek) yaparken kullanılan burdaki ismiyle graham krakerler. Türkiye'de ise tam karşılığı olmasa bile Burçak bisküvi yada yulaflı bisküvilere benziyor diyebiliriz. Uzun zamandır bunları kendim yapmak istiyordum ama birtürlü fırsatını bulamamıştım. Taki canım cheseecake isteyinde hadi dedim fırsat bu fırsat tabanı için hazır graham kraker almadan kendim yapayım. İyiki yapmışım inanın hazırlarından daha lezzetli gevrek bisküvilerim oldu. Hemde kullandığım malzemeler sayesinde gönül rahatlığıyla kızıma yedirebileceğim gayet sağlıklı kıtır kıtır bisküviler. Benim miniklerim şimdi öğle uykularından uyandılar ve tarifi yazmak artık akşama kaldı.

Akşama dedim ama yine 2 gün geçti bendeniz ancak bilgisayar başına geçip tarifi yazmaya fırsat bulabiliyorum. Hadi vakit kaybetmek yok tarif bizi bekler...

Graham Krakerler

1/2 bardak Un
1 1/4 bardak tam buğday unu (kepekli un)
1/2 bardak çavdar unu (veya tam buğday unuda koyabilirsiniz)
1/2 bardak şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
113 gr (1 stick) soğuk tereyağ
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı pekmez
1/4 bardak soğuk su
1 tatlı kaşığı vanilya

Not: Bardak olarak hazır ölçü kaplarını kullanıyorum.

Rondo'nun içine (büyük boy olanı) kuru malzemelerin hepsini koyup karıştırın. Ardından soğuk tereyağı ekleyin ve kum gibi bir kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından bal, pekmez ve suyu ekleyip yapışkan bir hamur hazırlayın.

2 adet yağlı kağıt arasında 2cm kalınlığında açın ve dolaba kaldırıp enaz 1 saat bekletin. Pişirmeye yakın fırını 180C ısıtın. Dolaptan çıkarttığınız hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığına gelene kadar açıp inceltin. İstediğiniz kalıplarda kesip yağlı kağıt ile birlikte veya yaşlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çatal ile delikler açıp ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk. pişirin. Fırın ısısı değişebileceği için yanmamasına dikkat edin.

Afiyet olsun...

1 Yorum var: to “ Uzakkose 2009 blog Ödüllerinde


  • 4/15/2009 3:56 ÖÖ  

    Çok zarif bir siteniz var. Ellerinize sağlık...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails