Turuncu lezzet
Kategori: Cikolata, Tartlar ve Peykekler, Tatlılar 3 Yorum varAnnem'in en güzel yaptığı tatlılardan biride kabak tatlısıdır. Bugüne kadar birçok yerde yedim ama hiçbiri annemin yaptığı tatlının yanına yaklaşamadı bile. Şimdi bu resim ile bizim kabak tatlısı ile alaka diyebilirsiniz. Aslında resimdeki de bir kabak tatlısı ama buraların üsülüne göre yapılan bir tatlı. Thanksgiving -Amerikalilar'ın Allah'a şükretmek için kutladiklari bir tür bayramları - denilen zamanda tüm evlerde sofraların değişmez tatlısıdır. Canım kabak tatlısı çekince aklıma hemen bu güzel tatlı geldi. Zaten minik prensesimde kabak püresini çok sevdiği için hem kızıma yemek hemde bize güzel bir tatlı yapmak için sıvadım kolları.
Bu tatlı bizim bildiğimiz balkabağından değil iri su kabağından yapılıyor. Ama bu tür kabaktan bulamazsanız balkabağıda kullanabilirsiniz. Fakat bulabilirseniz mutlaka bu cins kabaktan yapmanızı tavsiye ederim. İnanın pişman olmayacaksınız. Gelelim nasıl yapıldığına ...
Kabak Püresinin Hazırlanması
Öncelikle irice bir su kabağı ortadan ikiye kesilir ve içindeki çekirdekleri temizlenir. Tepsiye iç kısımları içerde olucak şekilde çevrilir ve 200C (400F) fırında yaklaşık 30 dk. veya içleri iyice yumuşayana kadar pişirilir. Piştiğinde dış kabukları çok kolayca çıkacaktır.
Blender da kabak pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır ve bir kaba aktarılır. Bu pürenin içerisine biraz tereyağ atarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca bebeğinize de güzel ve sağlıklı bir mama olucaktır. Benim kızım bu püreyi çok severek yiyor. Hem sade şeklinde yediriyorum hemde bazı sebze mamalarının içine 1-2 kaşık bu püreden ekliyorum. Gerçekten çok güzel oluyor. Ayrıca kullanmadığınız miktarıda buzluğa atıp ileride kullanabilirsiniz.
Tartın iç malzemesi için gerekenler
NOT: Eğer hazır Libby pumkin pie mix kullanıyorsanız sadece süt + yumurta+krema ilave edin. Baharat ve şeker ilave etmeyin. Zaten bu konservenin içerisinde şeker ve baharatlar var.
ÖNEMLİ NOT: Bu karışım 1 adet derin tart kalıbı içindir. Veya ince ama aynı büyüklükte 2 adet turta kalıbı içindir.
Tart hamuru (9 inch-23cm genişliğinde
Tüm malzemeleri rondoda tek tek karıştırın. İri kum tanesi haline gelecektir. Elinizde birleştirip yuvarlak haline getirin. Şeffaf folyoya sarıp yaklaşık 45 dk. dolapta bekletin. Bu hamuru dolapta 2 gün buzlukta 3 ay saklayabilirsiniz.
Tartın hazırlanması
1/14/2008 11:08 ÖS
Ellerine saglik, harika olmus.
Sevgiler.
1/16/2008 12:56 ÖÖ
Sevgili Alev
ELlerine saglik, gercekten cok hos gozukuyor.. Kabak ile kabak tatlisi haricinde bir sey denememistim, su diyetimi atlatayim insallah yapacagim. Sevgiler
1/16/2008 11:54 ÖÖ
Aybike'cim saol canim.
Nukhet begenmene cok sevindim. Cok hafifi bir tatli oluyor.