25 Haziran 2007

Patlıcan Kebab  

3 Yorum var


Patlıcanı çok seviyorum ama patlıcanla yaptığım yemek sayısı çok sınırlı ve çoğunda da patlıcanlar mutlaka kızartılıyor. Evimizde mümkün olduğunca kızartma türü şeyler yapmamaya çalışıyorum. buyuzden de patlıcan yemekleri sayısı dahada sınırlı hale gelmiş oluyor benim için. Fakat patlıcan çok saglıklı bir sebze oluncada evimden eksik etmemeye çalışıyorum. Bu yemeği ise tamamen doğaçlama hazırladım. Yaparkende aman inşallah güzel olurda bu kadar harcadığım zamana değer diye dua ettim. Sonuçmu hakikaten değdi bence.. Sanki çok ağır ateşte saatlerce pisen çok lezzetli bir kebap gibi olmuştu. Belki bazılarınızda zaten bu şekilde yapıyor olabilirsiniz ama bu benim ilk denemem ve sizlerle paylaşmak istedim.



Malzemeler



  • 1 adet bostan patlıcanı

  • 1/2 kilo parça dana eti

  • 1 adet soğan

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 dolu yemek kaşığı kekik

  • 2 adet domates

Hazırlanışı


  • Bostan patlıcanını hareli soyup 1 parmak kalınlığında halka halinde kesin. Tuzlu suda acı suyunu çıkarana kadar yaklaşık yarım saat bekletin.

  • Düdüklü tencerede etleri hafifçe kavurun. Ardından soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp yumuşayana kadar pişirin. Salçayı, etleri, baharaı ve yaklaşık 1 bardak suyu ilave edip 16dk. düdüklüde pişirin.

  • Patlıcanları ızgarada hafif yaplayıp kızartın. Ben fırının altında broil denen bölümde yaklaşık 5dk. arkalı önlü ızgara ettim.

  • Domatesleride ocakta az yada halka halka doğrayıp pişirin ve rondoda püre haline getirin.

  • Domates püresinin yarısını tavaya alın ve üzerine patlıcanları koyup 2dk arkalı önlü çevirip pişirin. Pişen patlıcanları fırına dayanıklı bir uzun kaba dizin.

  • Etleri çatalla ince şeritler halinde lif lif ayırıp patlıcanların üzerine yayın. En üstünede kalan domates püresini koyup çok az su ilave edin. Fırın kabını alüminyum kağıt ile kaplayıp 20dk. fırında pişirin.

  • Haşlanmış patatesi kaşar rendesi ile püre haline getirip etleri üzerine döküp servis yapın.
Afiyet olsun

3 Yorum var: to “ Patlıcan Kebab


  • 6/28/2007 6:40 ÖÖ  

    Alev ciğim nefis görünüyor.Patates püresiyle servis yapılması ayrıca güzel. Fİkir verdiğin için teşekkürler. En kısa zamanda deneyeceğim... Öpüyorum seni... Bu arada babacığın nasıl oldu?


  • 6/29/2007 2:12 ÖÖ  

    Merhaba Alev, patlıcan kebabın görüntüsü bu kadar güzelse tadı nasıldır acaba kesinlikle çok lezztli olmuştur.Ellerine sağlık afitler olsun.
    Sevgiler...


  • 7/01/2007 5:21 ÖS  

    Benimde www.afyonyemekleri.com yöresel yemek tariflerim var değerli yorumlarınızı beklerim.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails