06 Temmuz 2007

Kabaklı ve Havuçlu Muffın  

1 Yorum var



Mutlaka herkesin tarif defterinde tuzlu bir kek tarifi vardır. Bu tuzlu kekde benim favori keklerimden biri. Özellikle pazar kahvaltılarında çayın yanında harika oluyor. Zeytinyağı ve içerisindeki sebzeler sayesinde de daha hafif ve besleyici bir kek olduğunu düşünüyorum. Özellikle genelde sebze sevmeyen minik canavarlar için harika bir secenek bence...

Malzemeler

  • 2 bardak Un
  • 1,5 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 bardak ince rendelenmiş havuç
  • 1/2 bardak rendelenmiş yemeklik yeşil kabak(suyunu iyice sıkın)
  • 1/2 bardak rende taze kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 3/4 bardak süt
  • 1/2 bardak zeytinyağ
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı

  • Fırını 200°C ısıtın. Muffin kalıplarını hafif yağlayıp unlayın.
  • Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker, havuç, kabak, peynir ve dereotunu ekleyin.
  • Süt, yumurta ve yağı ayrı bir kapta karıştırıp diğer malzemeleri de ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
  • Muffin kalıplarına aktarıp üzerlerine deniz tuzu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dk. veya içlerine cubuk batırıp temiz çıkana kadar pişirin. Ilık servis edin.

Afiyet olsun

1 Yorum var: to “ Kabaklı ve Havuçlu Muffın


  • 5/01/2009 1:45 ÖÖ  

    benimde favorilerim arasında hep tuzlu kekler gelir.
    çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.şu deniz tuzu dediğiniz normal yemeklerde kullandığımızdan değil sanırım

linkwithin

Related Posts with Thumbnails