11 Temmuz 2007

YE#24 : Limonlu Cheesecake  

9 Yorum var


Şimdi tatile çıkma zamanı... Tatile çıkmadan önce limonlu tarifler etkinliğine katılmayı cok istiyordum ama istediğim şeyleri yapmaya fırsatım olmadı. Yetişebilmek için son anda bu peynirli kek tarifini yapabildim. Hem kokusu hemde yoğun limon tadı ile yapımı gayet kolay ve lezzetli bir tatlı.

Blogumda daha once yazdığım bir limonlu kek tarifinin linkinide buraya aktarıyorum. Bence bir bakmadan geçmeyin derim.

http://uzakkose.blogspot.com/2006/02/limonlu-kek.html


Sevgiyle kalın.


Malzemeler


  • 500gr krem peynir
  • 3 yumurta
  • 1/2 bardak seker
  • 1/4 cup limon suyu
  • 1 limon kabugu rendesi
  • Yeteri kadar kedidili biskuvisi

Hazırlanışı

  • Krem peyniri, krema haline gelene kadar mixerde şeker ile birlikte çırpın ve teker teker yumurtaları ekleyin. Ardından limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  • Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına kedidili biskuvilerini sırayla dizin boşluk kalmayacak şekilde. Üzerine peynirli karılımı aktarıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 55 dk pişirin.
  • 1 gece dolapta beklettikten sonra servis yapın.

9 Yorum var: to “ YE#24 : Limonlu Cheesecake


  • 7/12/2007 4:17 ÖÖ  

    çok güzel olmuş! ben daha önce buna benzer bir tarifi denemiştim, ama kedidili biskuvili değildi. bir de böyle denemek lazım.
    sevgiler
    gorki


  • 7/12/2007 8:33 ÖÖ  

    İyi tatiller diliyorum Alev ciğim...


  • 7/13/2007 1:47 ÖS  

    Alevcim,
    iyi tatiller canım, sanırım Türkiye yolcusuyuz.:) Güle güle git gel, herşey gönlünce olsun.
    Limonlu cheescake'in de oldukça güzel görünüyor, ellerine sağlık.
    Bu arada mutfak akademisi bölümünü inceledim, harika eğitimlerde bulunmuşsun, darısı başımıza. ;)
    Sevgilerle


  • 7/13/2007 10:29 ÖS  

    Sevgili Uzakkose:
    Boston a hosgeldin...dilerim seversin
    Meral


  • 7/25/2007 7:48 ÖÖ  

    Merhaba Alev;
    Sayfanı severek takip ediyorum.Daha önce hiç cheesecake yapmaya cesaret edememiştim,taaki tarifini görene kadar :) Oldukça kolay gibi görünüyor yalnız krem peynir bildiğimiz krem peynirmi? labne mi?birde özellikle tercih ettiğin bir marka varmı?şimdiden çok teşekkürler sevgiler


  • 9/04/2007 2:30 ÖS  

    merhaba alev,

    türkiyede yaşadığın aksilikler canını sıkmış sanırım, tatilin aksiliklerle başlayıp aksiliklerle bitmesi üzücü ama inşallah türkiye'de güzel vakit geçirmişsindir...

    sana bu tarifinle ilgili bi sorum olucaktı. ben genelde cheesecake tart hamuru kullanarak yada pandispanya kullanarak yapmayı tercih ediyorum çünkü bir keresinde bisküvi kullanarak yapmayı denedim ama bisküviler fırınlanınca cok sertleştiler ve tadı pek hoşuma gitmedi.

    sen de bu tarifinde kedidili biskuvisi kullanmışsın, herhangi bir sorunla karşılaştın mı??

    şimdiden teşekkürler..


  • 9/05/2007 1:08 ÖS  

    Gezicini, Hande, Aysecim,
    Daha yeni yorumlara geri donebildim. Tatilim bitti herseye ragmen cok guzeldi.

    Meral,
    Ben Boston'u cok sevdim bile. Dilerim seninlede tanisiriz birgun.

    Selin
    Benim kizimin adida Selin. Ne kadar guzel bir tesaduf oldu. Bu tip tatlilarda ben krem Peynir kullaniyorum. Labne tatli oluyor. Turkiye'de iken Pinar krem peynir kullanirdim. Yapimida cok kolay ve sonuc gercekten lezzetli oluyor.

    Kubra

    Bende ilk defa kedidili kullandim ve yapimi cok daha hizli ve sonuc gayet guzel oldu. Tabani dagilmadi ve yumusak kaldi.

    Sevgiler


  • 12/10/2007 3:05 ÖS  

    Merhabalar... daha önce limonlu kek tarifinizi denedim ve de çok severek yedik... Tarifteki cup ölçsünü merak ettim. Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler. Sevgiler.


  • 12/12/2007 12:53 ÖS  

    Fazile hm,
    Cup olcusu olarak bardak kullanabilirsiniz. Ben genelde tariflerimde hazir olcu kaplarimi kullaniyorum.

    Limonlu keki begenmenize cok sevindim. Afiyet olsun.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails