27 Şubat 2006
Limonlu Kek
Kategori: Kekler 12 Yorum var
Haftasonu çayın yanında çok güzel olucağını düşündüğüm bu keki hazırladım. Tarifi Sweet Miniatures kitabından uyarladım. Gerçekten yoğun limon kokusu ve tadı ile çok hafif ve lezzetli bir kek oldu. Eğer limonlu keklerden hoşlanıyorsanız bu kek tam size göre. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Bu malzemelerden toplam 6 minik kek çıkıyor.
Malzemeler
- 1+1/2 bardak Un
- 1 tatlı kaşığı Kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 113 gr. Margarin
- 1 bardak şeker
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı sıvı vanilya
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı Yeşil çay yaprağı
- 3/4 bardak sıcak süt
Hazırlanışı
- Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
- 2 kaşık çayı sıcak sütün içine koyup 10 dk. demlendirin. Sonra yapraklarını alıp süzün.
- Bir kaba unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin.
- Ayrı bir kapta margarini mixer ile 30 saniye krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Şekeri ekleyin ve 5 dakika daha margarinle çırpın.
- Yumurtaları teker teker çırparak karışıma ilave edin.
- Çaylı sütü ve elenmiş kuru malzemeleri yavaş yavaş karışıma ilave edin ve sadece tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Mixer ile fazla çırpmayın.
- Minik kek kalıplarına aktarın ve yaklaşık 20 dk pişirin.
Afiyet olsun
2/28/2006 8:59 ÖÖ
bu site diyet bozdurur. cok guzel gozukuyor. ben zaten limonlu keke bayilirim. ama bu sekilde denememistim hic. yani yesil cayli. ben cay'li kek yaparken yogurt veya sut yerine sadece cay kullaniyorum. burda da o sekilde yapsak olur mu yani sut yerine suda bekletsek cay yapraklarini?
kek tariflerinde genelde karbonat da veriyorsun. karbonatin ne gibi bir etkisi oluyor kek yapiminda yoksa tarife ozel mi?
2/28/2006 9:05 ÖÖ
kucuk kek kaliplarini nerden alabilirim?
bir de kek yapiminda silikon bazli mi yoksa teflon kalip mi oneriyorsun?
2/28/2006 1:28 ÖS
Cansel,
Sut, kekin tadini daha lezzetli yapiyor. Ben herzaman sut veya yogurt kullanirim.
Kek kaliplarinida mutfak esyasi satilan bir outlet magazadan almistim. Silikonda kullaniyorum ama bu kucuk kek kaliplarin silikon olanlari yoktu. Ama her ikisinide oneririm. :)
6/12/2006 9:21 ÖS
sevgili Alev,
Kek cook guzel oldu. Ben de gercek yesil cay yoktu onun yerine sallama yesil cay kullandim. Cok guzel limon kokusu yayildi eve. Sayende herzaman yapabilecegim limonlu kek tarifi buldum.
sevgiler,
sevim
6/12/2006 10:29 ÖS
Sevim
Begenmene gercekten cok sevindim. Bende bu limon kokulu kekleri cok begeniyorum. Afiyet olsun.
Sevgiler
7/12/2007 4:12 ÖÖ
Sevgili Alev, siteni bu gün keşfettim ve çok beğendim. Minik kek kalıplarına ise tek kelime ile hayran oldum. Mümkünse mağazanın tam adını söyleyebilirmisin, hemen gidip alacağım, hani yiyecek bir ey görürsün canın ister ya kalıplar resmen o etkiyi yarattı bende..Limonlu kekin harika bu arada, yeşil çay koymadan yapsak yinede güzel olurmu?
7/12/2007 4:25 ÖÖ
aleeev
Sen amerikada yaşıyormuşsun yahu, bende dereotlu kurabiyeleri defterime işlerken, sen galataya doğru yürürken deyince bende İstanbulda yaşıyorsun sandım, benim kalıplar suya düştü yani:(
Sağlık olsun ne yapalım, bir önceki yorumu yapılmamış farzet olurmu?
7/15/2007 6:54 ÖS
Merhaba. Limonlu kek tarifinizi denedim ve gerçekten çok lezzetli oldu. Siz tarifi bizimle paylaşmışsınız, ben de sonucu paylaşmak istedim. Kolay gelsin.
7/17/2007 3:30 ÖS
Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle
12/08/2007 11:59 ÖÖ
Degerli blog sahibi, spesiyallerinizi bizlerle paylaştıgınız için teşekkürler.Sayfanızı baska blogda gezerken keşfettim. Tarifler çok basit bu yüzden yormuyor ve de çok zevkli.. Limonlu keki bugün denedim çok hafif oldu insan yemege doyamıyor. İçindeki karbonat da ayrı bir lezzet katmış. Annem de karbonatı çok kullanırdı verdigi aromayı bilirim ve çok severim.. Diger tariflerinizi de deneyecegim ve de sonucu sizinle paylaşacagım.. Sevgiler
11/02/2011 6:08 ÖÖ
113 gr.margarinde nedir ya?110gr olsa nelur.hatta 100gr olsa.ben bu 3gr ayarlayamam.
11/02/2011 7:52 ÖÖ
Sevgili adsiz
Amerikan olculerini tam olarak cevirmeye calismisim sanirim :
)sorun degil siz 100gr tereyag kullaninin. Yine lezzetli olur.
Afiyetle