17 Ekim 2010

Halloween Kurabiyeleri - Cadılar Bayramı  

7 Yorum var

31 Ekim günü dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Amerika'da da Cadılar Bayramı yada bir diğer bilinen adıyla Halloween olarak kutlanıyor.İnsanlar evlerini en korkunç aksesuarlarla süsleyip kostümler giyip partilere katılırlar. Çocuklar açısından ise çok daha eglenceli. Pazar gününe denk gelen gece tüm çocuklar kostümlerini giyip kapılarına balkabağı konulan evlere uğrayıp şeker toplarlar. Bence en en eğlenceli kısmıda zaten bu.
 

Bu Halloween'de cadı kurabiyelerim korkutucu olmasın , daha şık ve parıltılı olsun istedim. Kurabiye tarifi için Peggy Porschen tarifini kullandım ve çok da memnun kaldım. Hem lezzetli hemde uzun süre bayatlamadan kalıyorlar. 

Şeker Kurabiyeler (Sugar Cookies):

200g  Tuzsuz tereyağ, oda ısısında olucak
400g  Un
200g İnce Şeker (Mutfak robotun da daha ince olucak şekilde parçalayın)
1  büyük yumurta
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya

Yağı ve şekeri krema haline gelene kadar mixer ile çırpın çok fazla değil. Çok fazla çırparsanız pişerken kurabiyeler yayılır ve şekillerini kaybedebilirler.
Ardından yumurtayı ekleyin ve tüm hamurun karışması için kenarlari sıyırmayı unutmayın.
Unu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapın. İki yağlı kağıt arasında hamuru yaklaşık 5mm kalınlığında açın ve dolaba kaldırıp yaklasık 30dk dinlendirin.
Hamuru istediğiniz şekillerde kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye koyup tekrar dolaba kaldırın ve 30 dk daha dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında  kurabiyelerin büyüklüğüne göre yaklaşık 8 - 15 dk.  pişirin. 

İyi haftalar


Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails