01 Aralık 2006

Patlıcanlı Poğaça Börek  

9 Yorum var


Hatirliyorumda ilk defa yufka ile patlicanli borek yaptigimda esim patlicani cok sevmedigi icin hatirimi kirmayip biraz cekinerek de olsa yemisti. Daha sonra ise devamli hani su patlicanli bir borek yapiyordun , tekrar yapsana demeye basladi. Anlayacaginiz artik bizim evde patlicanla yapilan herturlu borek sevilerek yenmeye basladi :) Bu tarif ise cok daha farkli ve bence ayni oranda lezzetli. Hamuru ayni pogaca kivaminda ve agizda dagildigi icin ismine pogaca borek daha yakisir diye dusundum.

Sadece hazirladiginiz rulonun cok uzun olmamasina dikkat edin. Hamuru patlicanli karisima bir kat sarmaniz yeterli boylece icindeki malzemeyle beraber hamurda tam kivaminda pisecektir. Yoksa ic kisimlarinda hamur biraz pismemis kalabilir .

Malzemeler

  • 2 adet kozlenmis patlican
  • 1 adet orta boy sogan
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1/2 su bardagi yogurt (yada sour cream kullanabilirsiniz)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 yumurta ( birisi uzerine surmek icin)
  • Aldigi kadar un
Hazirlanisi
  • Firini 180 (375F) derecede isitin.
  • 2-3 corba kasigi siviyagda soganlari minik minik dograyip rengi degisene kadar kavurun. Ardindanince kiyilmis kozlenmis patlicanlari ve domates rendesini ekleyip 1-2 kere karistirip ocaktan alin. Tuzunu ve biberini isteginize gore ayarlayip ekleyin.
  • Siviyagi, 1 adet yumurta ve yogurt ile ayri bir kapta iyice cirpin. Kabartma tozu, tuz ve unu azar azar ekleyerek ele yapismayacak kivamda yumusak bir hamur hazirlayin. Hamuru 15 dk. dinlendirdikten sonra merdane ile yarim parmak genisliginde acin ve kenarlarindan bicak ile keserek dikdortgen seklini almasini saglayin.
  • Hamurun uzerine malzemeyi yayip cok kalin olmayan bir rulo yapin. Kestigimizde arta kalan hamur parcalarindan sekiller hazirlayip rulonun uzerine susler yapin. Uzerine yumurta sarisi surup onceden isitilmis firinda pisirin.
Afiyet olsun

Alev

Kaynak : Sofra dergisi

9 Yorum var: to “ Patlıcanlı Poğaça Börek


  • 12/02/2006 1:36 ÖÖ  

    Tarifi bekliyorum dort gozle:)


  • 12/02/2006 8:04 ÖÖ  

    slm patlıcanı çok severim,patlıcanlı poğçada ne güzel olur,iyi fikir ellerinize sağlık.
    www.denizesintisi.com


  • 12/03/2006 6:22 ÖÖ  

    Merhaba Alev. Patlıcanın her türlüsünü çok severim ben. Seninkinide mutlak deniyeceğim. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Benim bloğumada beklerim. Sevgiler...


  • 12/05/2006 2:17 ÖS  

    Alevcim bende tam bir patlican severim, patlicanli borek, patlicanli pide yapiyordum simdi birde pogacayi deneyecegim sayende.
    Ellerine saglik.

    Zeynep


  • 12/06/2006 5:34 ÖÖ  

    ellerine saglik, harika birsey olmus bu, bundan sonraki poaca denemem bu olacak..


  • 12/07/2006 3:55 ÖÖ  

    patlıcanlı rulo desek daha yakışır herhalde ..kuzu gibi olmuş ..afiyet olsun..sevgiler..FERHAN


  • 12/07/2006 9:17 ÖÖ  

    Hanife, geciktim ama sonunda yayinlayabildim canim :)

    Deniz, hem goruntusu hos hemde tadi guzel oldu gercekten.

    Hayat,umarim begenerek yersiniz canim. Blogun hayirli olsun cok hos olmus.

    Zeynep, bende hic pide denememistim. Pide cok severim bende mutlaka pide yapmaliyim en kisa zamanda.

    Yelda, saol canim. Tadini bizde begendik umarim sende begenirsin.

    Ferhanca, aslinda Rulo daha uygun gibi. Ama hamurunun bu agizda dagilan pogaca tadini pek bu isim cagirisirmiyordu bana buyuzden bu ismi verdim :)


  • 12/13/2006 2:50 ÖÖ  

    Ellerine sağlık, közlenmiş patlıcanlı börek eminim nefi olmuştur en kısa sürede deneyeceğim, ayrıca üzerine kalan hamurdan süsler yapmak

    www.blogcu.com/pembeli


  • 12/29/2006 3:34 ÖS  

    Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails