16 Mart 2006

Kremalı Patates  

2 Yorum var


Bu yemeği çok önceden yapmıştım ama resmini görünce siteye eklemediğimi hatırladım :) Evdeki patatesler artık filizlenmeye başlamıştı ve kullanmanın zamanı gelmişti. Tarifi Sana'nın internet sitesinde buldum ve malzemelerde bir iki değişiklik yaptım sadece . Güzel ve gerçekten değişik bir patates yemeği oldu. Yapımı çok kolay , etin yaninda gerçekten cok lezzetli oluyor. Patates yerine kabak kullanılarak da yapılabilir diye düşünüyorum.

Malzemeler

  • 4 adet iri patates
  • 3 yemek kaşığı Margarin
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 cay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 küçük paket Krema
  • Muskat Rendesi (Nutmeg)
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
  • Tuz-karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyduktan sonra rendeleyip kararmamaları için suyun icinde bekletin.Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tencerede margarini kızdırıp, içine soğanlar, sarımsak, kekik, pul biber ve tuzu ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş patatesleri süzüp, derin bir kaba alın ve içine soğanlı karışımı ekleyeyin. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri, kremayı, karabiberi ve muskat rendesini ekleyin. Sütü karışıma azar azar ilave edin ve karıştırın. Eğer patatesleriniz küçük ise fazla süt koymayın, amaç bütün malzemelerin ıslanmış olması ve birazda sıvı kalmalarını sağlamak. En son uzerine biraz daha kaşar rendesi serpin ve yağlanmış fırına dayanıklı cam bir kaba patates harcını koyup, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dak pişirin.

Afiyet olsun

2 Yorum var: to “ Kremalı Patates


  • 1/29/2007 11:06 ÖS  

    selam Alev,

    Patates tarifi hosuma gitti benim de. Burada kullanilan 1 paket krema hangi isim altinda bulabilirim US de. tSK. EDERIM SIMDIDEN,

    Tulin


  • 1/29/2007 11:09 ÖS  

    Alev bu kullandigin i paket krema ne isim altinda satiliyor Amerikada, saol simdiden
    Tulin

linkwithin

Related Posts with Thumbnails