26 Haziran 2010
Mc Queen Araba Pastası - Glutensiz
Kategori: Pastalar 2 Yorum var
Gene kayıplara karıstım hıc bloguma ugramıyorum dimi. Aslında diğer blog arkadaşlarımıda uzun zamandır ihmal ettim kim neler yaptı, ne etkinlikler var haberim bile yok. Ama bu aralar cok eglenceli şeylerle uğraşıyorum. Yeni bir şey değil aslında herzamanki gibi pasta yapıyorum. Birtek farklı tarafı bu sefer süslüyorum :) ve inanılmaz eğleniyorum. Pasta yapmayı herzaman çok sevmiştim ama dekorasyon işine nedense bulaşmamıştım. Herzamanki gibi birgün yaparım şimdi değil diye erteleyip durdum. Neyseee sözün kısası işte bir süslü pasta daha...
McQueen pastasını geçen hafta bir arkadaşımın minik oğlu için yaptım. Çikolatalı kek ve karemelize çikolatalı yağlı krema (buttercream) ile hazırladım. Üzerindeki Mc Queen süslemelerini ise şeker hamuru ile yaptım. Pastanın tamamını şeker hamuru ile yapmadım çünkü klasik krema daha lezzetli . Bu pastam diğer yaptıklarımdan biraz farklı. İlk defa un kullanmadan yaptığım , glutenli ürünlere alerjisi olan yani bildiğimiz adıyla Çölyak hastası olanların rahatlıkla yiyebileceği bir kek. Un kullanmadan da lezzetli bir pasta olabiliyormuş meğer...
Kek Malzemeleri
1-Pirinç unu, kakao, mısır ve patates nişastası, karbonat ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
2-Sıvıyağ,süt ve yoğudrdu bir kabın içinde karıştırın.
2-Şeker ile yumurtaları çırpın. Yumurtanın rengi değişip koyu bir kıvam alana kadar cırpıp vanilyayı ekleyin..
3- Kuru malzemeleri yavaş yavaş yumurtalı karışıma sıvı malzemelerle birlikte 3 seferde ekleyin. Bütün malzemelere karışana kadar çırpın daha fazla değil.
4- Yağlı kağıt serili kare kek kalıbına döküp önceden 175C ısıtılmış fırında pişirin.
Şimdilik bu kadar.
İyi hafta sonları
McQueen pastasını geçen hafta bir arkadaşımın minik oğlu için yaptım. Çikolatalı kek ve karemelize çikolatalı yağlı krema (buttercream) ile hazırladım. Üzerindeki Mc Queen süslemelerini ise şeker hamuru ile yaptım. Pastanın tamamını şeker hamuru ile yapmadım çünkü klasik krema daha lezzetli . Bu pastam diğer yaptıklarımdan biraz farklı. İlk defa un kullanmadan yaptığım , glutenli ürünlere alerjisi olan yani bildiğimiz adıyla Çölyak hastası olanların rahatlıkla yiyebileceği bir kek. Un kullanmadan da lezzetli bir pasta olabiliyormuş meğer...
Kek Malzemeleri
- 1 bardak pirinç unu
- 1/2 bardak Mısır nişastası
- 1/2 bardak patates nişastası
- 2/3 bardak kakao
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yumurta (oda ısısında)
- 1+ 1/2 bardak şeker
- 50gr. sıvıyağ
- 200gr. yoğurt
- 2/3 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı vanilya
1-Pirinç unu, kakao, mısır ve patates nişastası, karbonat ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
2-Sıvıyağ,süt ve yoğudrdu bir kabın içinde karıştırın.
2-Şeker ile yumurtaları çırpın. Yumurtanın rengi değişip koyu bir kıvam alana kadar cırpıp vanilyayı ekleyin..
3- Kuru malzemeleri yavaş yavaş yumurtalı karışıma sıvı malzemelerle birlikte 3 seferde ekleyin. Bütün malzemelere karışana kadar çırpın daha fazla değil.
4- Yağlı kağıt serili kare kek kalıbına döküp önceden 175C ısıtılmış fırında pişirin.
Şimdilik bu kadar.
İyi hafta sonları
6/27/2010 6:07 ÖÖ
Duyarlılığınız için tebrikler. Maalesef çölyak hastaları için yapılan tarifler çok sınırlı. Pastanız da çok güzel görünüyor, sevgiler...
6/30/2010 6:23 ÖS
Çok güzel bir pasta olmuş. Ellerine sağlık canım