Makaron
Kategori: Kurabiye kutusu 2 Yorum var Uzun zamandır makaron yapmayı istiyordum ama bir türlü deneme cesaretini gösteremiyordum. Sonunda elimde bol miktarda yumurta akı olunca denemek farz oldu. Takip ettiğim bir çok blogda makaron denemeleri var. Nasıl yapılır, neye dikkat etmek gerekir detaylarıyla anlatılmış. Bazı detaylar beni bu güzel lezzetleri yapmaktan yıldırıp uzaklaştırdı. Sonunda bir cesaret dedim ve işte benim makaronlar. Eteklerimiz fena değil dimi...
Makaron yaparken bloglarda söylenen çok ince detayları ben uygulamadım. Sonuç ise bence çok da farklı olmadı. Detaylar ile boğuşmadan sadece 1-2 püf noktasına dikkat etmekde fayda var. Bir makaron uzmanı değilim , sadece deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
- Kullanılan yumurta beyazını mutlaka 24 saat dışarda bırakıyorum. 48 saat bekletecekseniz mutlaka dolaba kaldırın.
- Ben badem unu ve pudraşekerini sadece birbiri ile karışsın diye 1 kere elekten geçiriyorum. Ama elekte kalanları da karışıma ilave ediyorum. Sadece çok iri parça bademler kalıyorsa tekrar rondoda çekip , ilave ediyorum.
- Yumurta beyazı dahil diğer tüm malzemeleri mutlaka gr. olarak tartarak kullanıyorum.
- Yumurta akı ile şekeri çırparken kıvamın akıcı ama sert olmasına dikkat ediyorum.Magma kıvamı diye tabir ediliyor.
- Fırın ısısını kendi fırınınıza göre mutlaka deneyerek ayarlayın. Benim fırınımda 150C (300F) eteklenme başladı. Fırın ayarını az tutarsanız süeyi 10 dk. Fırın ayarını yükseltirseniz pişme süresini indirmeniz gerekir.
- Piştikten sonra hafif soğumasını bekleyip hemen kağıttan makaronları yavaşça sıyırmalısınız. Ben yağsız kağıt yerine silikon (silpat) kullanıyorum ve çok daha kolay oluyor.
- Makaronları aralarına krema koymadan 1-2 gün dolapta 2-3 hafta buzlukda saklayabilirsiniz.
Nice senelere
1/14/2009 3:21 ÖÖ
Ellerine sağlık arkadaşım...
Bende denemek istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim...
Sevgilerle arkadaşım..
4/26/2011 5:11 ÖÖ
ellerinize sağlık bende denemeyi düşünüyorum ...kısmet...deneyince paylaşamacağım...