07 Ocak 2008
Asef 1 : Mochi Mochi
Kategori: Tatlılar 2 Yorum var
Ayın Şefi etkinliği için hazırladığın diğer tarif ise içi dolu yumuşak mochi mochiler.
Uzak doğu marketlerinde hep gördüğüm ama bir türlü almaya cesaret edemediğim tatlılardan ilham aldım. Yapımı oldukça zahmet gerektiriyor. Daha çok sakız gibi bir hamur ve içine isterseniz tuzlu isterseniz tatlı bir iç malzemesi koyabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 bardak pirinç
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı lavanta
- 1 damla pembe gıda boyası
İncir peltesi
- 4 adet incir
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
- Pirinci bir gece lavantalı suyun içinde bekletin. Ertesi sabah pilav yapar gibi pirinci haşlayın. Lapa kıvamında olucaktır. Sıcakken ısıya dayanıklı bir kaba aktarın ve kabın altına sıcak su koyun. Sert bir cisimle pirinci dövün. Pirinç dövüle dövüle sakız gibi uzamaya başlayacak ve yapışkan bir hamur haline gelecektir. Hamura gıda boyasını ekleyip iyice birbirine yedirin.
- İncir peltesi için; kurutulmuş incirleri biraz suda bekletin ve ufak parçalar halinde kesin.Seker, portakal suyu ve incirleri ufak bir tavaya alın ve şeker eriyip tümü karamel haline gelene kadar 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın. İrice dövülmüş antep fıstıklarını ekleyip karıştırın.
- Pirinç hamurunu bir kalıp ile yada elinizle bir kat açın içine incirli karışımdan bir kaşık koyun ve kapatın.
1/09/2008 5:18 ÖÖ
cok degisik olmus ellerine saglik canim
7/20/2008 4:52 ÖÖ
benim bildiğim mochi sade de olabiliyor. Onun için nasıl bir tarif izlemeliyim?