26 Kasım 2007

Üzümlü Scones  

8 Yorum var


Bu tarifi Sevgili Lale'nin KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER etkinliği için hazırlamıştım ama birtürlü fırsat bulup yazamadım. Bu güzel kurabiyeler için çok fazla birşey yazmama gerek yok aslında. Resmi yeterince belli ediyor lezzetini diye düşünüyorum. Tarif, Rose Levy Beranbaum'un "The Pie and Pastry Bible" kitabından uyarladım. Bence bugüne kadar denediğim en güzel scone tarifi.

Sevgiler


Malzemeler

  • 237 gr. tuzsuz soğuk tereyağ
  • 4 bardak un (608gr)
  • 100 gr şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 264 gr. Krema
  • 1 bardak kurutulmuş siyah üzüm
Hazırlanışı
  1. Fırını 200C (400F) ısıtın.
  2. Bir kaba un,şeker,kabartma tozu,karbonat ve tuzu eleyin. küp küp kesilmiş soğuk yağı koyup mixer ile minik topaklar olama kadar karıştırınç İri taneli toz gibi olucaktır.
  3. Kremayı ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzümleri ekleyip yoğurun.
  4. Unlu tezgaha alıp dikdğrtgen şeklinde kalınca açın. Zarf şeklinde katlayıp ters çevirip tekra açın.
  5. Bu işlemi en az 3 kere yapın ve katlayıp şeffaf folyaya sarıp 15 dk. dolaba kaldırın.
  6. Hamuru 2 parçaya ayırın. 2 cm. kalınlığında açın ve büyük üçgen vaya istediğiniz şekillerde kesin. Fakat çok küöük ve ince olmasınlar.
  7. Yaklaşık 15 dk. fırında pişirin.
Afiyet olsun

8 Yorum var: to “ Üzümlü Scones


  • 11/22/2007 12:29 ÖÖ  

    Ellerine saglik Alev'cigim,
    Ne guzel seyler yapiyorsun hem de bebek ile.
    Asagidaki kremaya da bayildim, mutlaka yapmaliyim.Ellerine saglik.


  • 11/22/2007 2:11 ÖÖ  

    cok guzeller ellerine saglik canim


  • 11/22/2007 4:24 ÖÖ  

    Merhaba,

    Tarifi olmasada, bu süper görünümden tadını tahmin etmek zor değil.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle.


  • 11/22/2007 10:27 ÖÖ  

    Ahhh... nefis görünüyor bunlar!!! kahveme banmak istiyorum.. hemen hemen!:)

    Tarifi merak ettim Alev, Beypazarı kurusuna da benzettim biraz.. Az yağlılar sanırım değil mi?


  • 11/22/2007 6:21 ÖS  

    Cok güzel görünüyor.Ellerine saglik.


  • 11/28/2007 5:03 ÖÖ  

    Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık...


  • 11/28/2007 6:09 ÖÖ  

    alev'cim eline sağlık çok güzel görünüyorlar. şu ingilizler beş çayı konusunda ağızlarının tadını biliyorlar gerçekten.


  • 12/23/2007 2:12 ÖS  

    merhaba,çok nefis görünüyorlar.Beypazarı kurusuna benziyorlar sanırım.oda bol tereyağı ile yapılıyor.görünümüde benziyor.Çayın yanında müthiş olur.Ellerinize Sağlık...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails