24 Ekim 2007
Çikolatalı & Antep fıstıklı mini çörekler
Kategori: Cikolata, Kurabiye kutusu 5 Yorum var
Son zamanlarda Türkiye'de yaşananlardan dolayı içimden bir türlü oturup bloğa birşeyler yazmak gelmiyordu. Haberleri okudukça içim acıyor ve bilgisayarı kapatıyordum. Dayanılması gerçekten çok zor bu yaşananların. Allah, Mehmetçiklerimize güç, kuvvet, şehit analarımıza sabır versin. İnşallah en kısa zamanda herşey biter ve tüm anaların gözyaşları diner.
Uzun zaman önce sevgili Dilek beni sobelemişti ama bir türlü cevap yazamamıştım. Bu seferki mimin konusu " sevdiğiniz 3 şey" . İşte aklıma gelen 3 sevdiğim şey...
- Kızımı ve ailemi çok seviyorum.
- Çikolatayı ve çikolata ile yapılan hemen her şeyi çok seviyorum.
- Keşifleri seviyorum. Yeni tatlar, yeni yerler, kısaca bir şeyleri yaratmak ve keşfetmek bana inanılmaz mutluluk veriyor. Aslında kısaca güzel olan herşeye tutkunum diyebilirim.
Çikolatalı & Antep fıstıklı mini çörekler
Bu tatlımı tatlı lezzetli çikolata çöreklerin hamuru elinize yapışacak kıvamda oluyor. Evet biraz yağlı ama lezzeti buyüzden. Çok fazla un koyarsanız yumuşaklığını kaybederler. Buyüzden şekillendirirken elinizi unlayarak yaparsanız daha kolay olucaktır. Ben ertesi günü yediğimde daha lezzetli bulmuştum. Çikolatası hamura sanki daha iyi yerleşmiş gibi geldi.
Malzemeler
Hamuru
- 2+ 1/2 bardak Un
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 220 gr. tereyağ ( 1 pk -2 stick)
- 3/4 bardak yoğurt ( veya Sour cream)
- 2 yumurta sarısı (1 tanesi üzerine sürülecek)
- 1/3 bardak antep fıstığı
- 1/2 bardak siyah çikolata (semisweet)
- 1/2 bardak şeker
- 1/4 tatlı kaşığı tarçın
- Unu ve tuzu kaba eleyin. Yağı ekleyip mixerde yaklaşık 2 dk. çırpın.
- Ayrı bir kapta yoğurt ve 1 adet yumurtayı çırpın ve unlu karışıma ilave edin ve 1 dk. daha karıştırın. Mixerin pedalını çıkartıp bu sefer kaşıkla tekrar iyice karıştırın ve 2 ayrı parçaya ayırın.
- Her parçayı şeffaf folyaya sarıp min. 1 saat buzdolabında bekletin.
- İçini hazırlamak için, tüm malzemeleri rondoya aktarıp çikolata ve fıstıklar minik parçalara ayrılana kadar 15-20 sn. karıştırın.
- Fırını 175C (350F) ayarlayın.
- Dolaptan hamurlardan birini çıkarıp un serilmiş tezgahta yaklaşık 20x30 cm ebadında dikdörtgen şeklinde açın. Hamur yapışkan olduğu için un serperek açın. İç malzemenin yarısını hamurun üzerine yayın ve hafifçe oklava ile üzerinden bastırıp hamura biraz yapışmalarını sağlayın. Enlemesine 6 dilime ayırın. Her dilimi köşelerinden diğer ucuna kadar çaprazlama tekrar kesin. Böylece 12 adet üçgene benzeyen parçalar elde edeceksiniz. Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayın.
- Üçgenleri geniş kenarlarından ince kenarlarına doğru hafifçe sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 1 adet yumurta sarısını 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp üzerlerine sürün. Tekrar üzerlerine şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk. pişirin.
10/24/2007 8:11 ÖÖ
Cok harika görünüyor.Is yerinin yakinindaki pastaneden bazen bunlardan alirdim,vanilyalisini.Vanilyalida cok lezzetli oluyor.Ellerine saglik
10/28/2007 2:50 ÖS
Gerçekten çok değişik ve denemeye değer bir tatlı bu. Gördüğüm kadarıyla çok değişik tariflerin var ve ben hemen blogunda bir gezintiye çıkacağım ;)
11/02/2007 2:17 ÖS
Afıyet olsun Yarencım :)
Acemı sefım begendıgıne cok sevındım. Bende pastalarına hayranım.
11/03/2007 8:07 ÖÖ
bu konuda daha oncesobelenmistim :D canim hatirladigin icin sagol sevgiler ellerine saglik
12/04/2007 7:06 ÖÖ
merhaba,yemek bloglarında gezerken size rastladım ve çikolataya hiç bir zaman karşı koyamadığım için hemen tariflerinizi inceledim ve bu çörekleri denedim .görüntüsü ve pek aynı olamasa (oğlumdan dolayı) tadı muhteşem oldu.Ellerinize sağlık.Bende bloguma beklerim.Sevgiyle kalın...