12 Haziran 2007

Sarımsak & Köri Soslu Tavuk ve Ispanak  

0 Yorum var


Sonunda Boston'daki evimize hayırlısıyla yerleştik ve artık mutfagıma girebiliyorum. Kafamda yapmayı ve sizinle paylaşmayı tasarladığım o kadar çok sey varki anlatamam. Hepsi birikti ve bunları nezaman yapıp yayınlayacağımı kara kara düşünmeye başladım bile.

Ufaklık doğduğundan beri artık eskisi gibi bilgisayar başında çok fazla zaman harcayamıyorum. Minik prenses hep ilgi bekliyor ve pek boş vaktim kalmıyor. Geri kalan boş vakitlerimizde de kızımla bu şehri tanımaya çalışıyoruz. Boston gerçekten güzel bir şehirmiş. Özellikle bebeginizi alıp nehir kenarında dolaşabileceğiniz çok güzel parklar var. Şehrin içi daha düzenli ve cıvıl cıvıl. Sanırım daha çok öğrenci şehri olmasından dolayı. Yaz sebebiyle heryerde birşeyler var. Sokak festivalleri, marketler vs. vs. Haftasonları Hudson nehri inanılmaz kalabalık ve yelkenlileri seyretmek inanın tüm yorgunlugunuzu atıyor. Herkesin dediğine göre kışın pek dolaşabilinecek bir havası yokmuş buyuzden zamanı iyi değerlendirmek gerekiyormuş. Ehh bizde seve seve değerlendirmeyi planlıyoruz kızımla inşallah... :)

Bloğumda yazdığım tarifleri kategori ettiğimde farkettimki çok az yemek tarifine yer vermişim ve fazlasıyla ihmal etmişim. Buyüzden uzun bir aradan sonra güzel bir tavuk yemeği ile açılışı yapmaya karar verdim. :)

Tavuğun sosunda kullanılan Hindistan cevizi sütü (coconut milk) tavuğa ayrı bir lezzet veriyor. Fakat bulamazsanız yerine krema kullanabilirsiniz. Sizde benim gibi konserve kullanıyorsanız ve geri kalan sütü değerlendirmek istiyorsanız ardından Hindistan cevizli & muzlu güzel bir kek yapabilirsiniz. İnanılmaz yumuşak ve lezzetli harika bir kek oluyor. Bu tarifide yarın yazmaya çalışacağım.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 kg. ince uzun kesilmiş tavuk göğsü
  • 2 baş dövülmüş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 4 su bardağı taze ıspanak

Hazırlanışı

  • Yapı tavada ısıtın ve ince ince kesilmiş tavuk etlerini yağda 5-6 dk yada hafif kahverengi olana kadar pişirin.
  • Sarımsağı ve köri tozunu ekleyin ve karıştırıp 30-40 sn. pişirin. Ardından hindistan cevizi sütünü ekleyin ve ocağı kısıp tavuklar iyice pişene kadar yaklaık 4-5 dk. pişirin. Ispanakları ekleyip, yumuşayana kadar 2 -3 dk. pişirin.

Tuz ve karabiber ekleyip pilav ile servis edebilirsiniz.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails