17 Mayıs 2006

Kabaklı Ekmek  

0 Yorum var



Kabakla yapılan kek ve ekmekleri cok seviyorum. Hem yumusak hemde lezzetli oluyorlar. Aslında bu tarifi tam olarak kek mi ekmek mi diye ayıramadım. Özellikle sabah kahvaltısında mis gibi çayın yanında gerçekten çok güzel oluyor :) Tarifi takip ettiğim bir dergiden aldım ve ben biraz kendimize göre değişiklikler yaptım. Yapımı gerçekten çok kolay ve kısa sürüyor. Sadece fırında kalma süresi biraz fazla ama bence değiyor. İsterseniz beyaz peynir yerine ricotta peyniri (lor peyniri) veya permesan peyniride kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1/3 cup zeytinyağ
  • 2 cup Un
  • 1/3 cup süt
  • 2 yumurta
  • 1 cup beyaz peynir
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 tatlı kaşığı Tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı biber
  • 1/4 cup Dereotu
  • 1 adet kabak rendesi

( Cup ölçüleri için normal boyutta bir su bardağını kullanabilirsiniz. )

Hazırlanışı

  1. Fırını 185 derece (375F) ısıtın. Ufak dikdörtgen bir kalıbı (borcamda olabilir) hafif yağlayın ve içine çok az un serpin.
  2. Ufak bir kapta zeytinyağ, süt ve yumurtaları iyice çırpın.
  3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve biberi karıştırın. Yumurtalı karışımı, kabak rendesi , peynir rendesi ve dereotunu ekleyip karıştırın. Katı kıvamlı bir karışım olucaktır.
  4. Kalıba aktarın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 - 70 dk. pişirin. Ortasına kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.

Afiyet olsun

0 Yorum var: to “ Kabaklı Ekmek

linkwithin

Related Posts with Thumbnails