YE# 9 : Yöresel Yemekler
Kategori: Tatlılar, Yemek Etkinlikleri 5 Yorum var
Bu etkinliğe yemek sitelerinde hiç yayınlanmamış olan bir yöre yemeği ile katılmayı düşünüyordum. Fakat araştırma yapmak için yeterli zaman ve kaynak bulamamıştım. Diğer yemek sitelerinde yayınlanacak olan birbirinde lezzetli yöresel yemekleri heyecanla bekliyordum ki sevgili kuzencimden bir mail geldi. Bana bazı yöresel yemeklerin listesini göndermişti. Fakat kullanılan malzemelerin çoğu neyazıkki evde olmadığından içlerinden yapabileceklerim çok sınırlı idi. Yinede sitemde basit bile olsa bir yöre yemeği olmalı diye düşünüp bu gerçekten yapımı çok kolay olan Artvin yöresine ait tatlıyı koymaya karar verdim. Yöresi konusunda aslında tam olarak emin değilim. Kuzenimin gönderdiği listede bu tatlının Artvin iline ait olduğu yazılıydı. Fakat internette Kahraman Maraş ilinin mutfağına ait olduğunu okudum. Bu yüzden eğer siz biliyorsanız ve bana yazarsanız çok sevinirim.
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 1 bardak irice dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Geceden ıslatılmış buğdaya tuz atarak aynı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Gerekirse su ilave edin.
- Piştikten sonra ezerek soğutun.
- Ayrı bir kapta şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın. Şerbeti buğdayın üzerine döküp ceviz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun
4/17/2006 9:49 ÖÖ
alev merhabalar... hangi yoreye ait oldugunu bilmiyorum abd de yapabilecegimiz yorel bir lezzet.. ellerine saglik..
4/21/2006 2:24 ÖS
Sagol defnecim.
Vallahi burda en kolay bulanabilecek malzemelerden bir yore tatlisi oldu. Biz cok severek yedik.
4/26/2006 5:30 ÖÖ
bizim memlekette (ahlat) herise yi tuzlu ve etli yapıyorlar.seninkide ilginç geldi deneyeceğim
sevgilerimle
nunubella
www.nunubella.com
4/27/2006 9:32 ÖS
Artvin ilce degil, ildir.
4/27/2006 11:28 ÖS
Nunubella
Ben etlisini hic denemedim. Tarifini gonderirsen mutlaka denerim. Sevgiler
Anonymus
Uyarin icin cok tesekkur ederim. Tamamen dikkatimden kacmis hemen duzelttim. Sagol