Leblebi Helvası
Kategori: Tatlılar 13 Yorum var
Taşınma işleri yüzünden bloğumu biraz ihmal ettim. İnşallah bu hafta sonu biraz daha rahatlayacağımı düşünüyorum. Benim ilk taşınma maceram bu. Yavaş yavaş taşınacağımız için kolay olucağını düşünmüştüm. Ama hiç de öyle değilmiş. Her gün eşyaları paket paket taşıyoruz ama eve geri döndüğümüzde sanki eksilen hiçbirşey yokmuş gibi geliyor. Birde bunu yerleşim tarafı var düşünmek bile istemiyorum. Allah yardımcım olsun :)
Leblebi helvasını çocukluğumdan beri çok severim. Burada neyazıkki bulmak imkansız. Kendim yapabilirmiyim diye araştırdım ve Tarif Defteri 'nden Betul'un verdiği bu tarifi buldum. Tadı gerçekten orjinal haline çok benzedi. Artık ne zaman canım istese hemen bu tarifi uyguluyorum. Teşekkürler Betül.
Malzemeler
- 1 su bardağı Leblebi tozu
- 1 su bardağı şeker (Esmer şekerde kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
- Ayrı bir kapta bir bardak suyun içine sekeri ekleyip, şeker eriyene kadar kaynatın. Çok fazla değil sadece şeker erimesi yeterli.
- Leblebiyi kahve öğütücüsünde iyice toz haline gelene kadar öğütün.
- Teflon tavaya sıvıyağ koyup, leblebi tozunu aktarın ve hafifçe karıştırın.
- Şekerli suyu yavaş yavaş leblebi karışımına ilave edip karıştırın ve helva kıvamına gelene pişirin.
- Ufak dikdörtgen borcam kalıbına döküp soğumasını bekleyin. İstediğiniz büyüklükte kesip servis yapın.
Afiyet olsun
Yazının devamı...