08 Ağustos 2011

İndirimli Kek dekorasyon kitapları  

2 Yorum var


Bu seferki mailim biraz faklı. Sanırım artık beni takip eden herkes benim bir kitap delisi olduğumu biliyor. Kitap almayı ve hediye edilmesini çok seviyorum. Ama artık ya kitaplığımı genişletmem yada  almayı bırakmam gerekiyor. İkinci seçenek için inanın çok uğraşiyorum :) 

Elimde fazladan Zoe Clark ın en son yazdığı " Chic & Unique Celebration Cakes" kitabı var. İçerisinde 30 adet   çok farklı kurabiye ve kek tasarımı var. Elimdeki  KULLANILMAMIŞ kopyayı geri götürmeden evvel size sormak istedim. Kitap indirimliydi buyüzden sizede indirimli fiyatını söyleyeceğim. Ayrıca taa buralardan değil güzel olanı size Türkiye'den kargo ile postalayabilirim. Ehh artık daha ne yapabilirim bilmiyorum. :) Gerisi size kalmış. Fakat bana en geç bu hafta içerisinde geri dönebilirseniz sevirim. Yoksa Türkiye'den postalama şansım olamayacak. 

Fiyatı : $17 (0rjınali $22.99)




Ayrıca yine elimde bulunan indirimlerde aldığım 2 yeni kullanılmamış kitabıda yazıyorum. ilgilenenler olursa bana ulaşabilirsiniz. 

Elise Strauss ' un " Confetti Cakes For Kids: Delightful Cookies, Cakes, and Cupcakes "
Fiyatı $17  (orjinali $29.99) (Not: Kagit olan dis kapaginin kenari haf'if yirtik)

Twenty to Make: Sugar Fairies/Twenty to Make: Decorated Cookies by Frances McNaughton
Fiyatı $6  (orj: $9.95)




Yazının devamı...

Adı Meksikalı kendi zenci kurabiye  

1 Yorum var

Farklı kurabiyeler denemeyi herzaman sevdiğim için kitaplarımı karıştırıken bu kurabiye ile göz göze geldik. Meksikalı kurabiye olarak daha once dugun kurabiyesi denemiştim ve açıkçası çikolatalı kurabiye olarak nasıl bir fark varki diye merak edip bu tarifi yaptım. Ehh farklıymış gerçekten. Bir kere kesinlikle agızda dagılan bir dokusu var ve yedikten sonra hafifçe baharatları hissedebiliyorsunuz. Tek kusuru eşime göre dışındaki şekerler. Tatlı oldu dıyor ama bence şekerler hafif çıtır bir lezzet verdiler. Birde ertesi gunu lezzeti daha guzel oturdu diye düşünüyorum. Iftardan sonra çayın yanında  1-2 tane gayet guzel oluyor. Tavsıye olunur..

Meksika Çikolatalı Kurabiye
  • 1/2 ölçü bardağı badem
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 20 yemek kaşıgı tuzsuz tereyağ oda ısısında (yaklasık 1.5 paket)
  • 1/2 ölçü bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı espresso toz kahve
  • 1 ölçü bardağı şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bğyğk yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü (toz vanilya veya sıvı vanilya)
  • 2 1/4 ölçü bardağı Un 
  • 1/2 ölçü bardağı turbinado şeker  (yada sarı işlenmemiş iri şeker)
Bademi kırmızı biber ve tarçın ile tavada yaklaşık 3 dk. kavurun. Ardından mutfak robotunda toz haline gelene kadar çektirin. Diğer bir tavada 4 yemek kaşığı yağın içine kakao ve espresso tozunu macun kıvamı olana kadar karıştırın. 15- 20 dk sogutun. Badem tozunu ve unu ayrı bir kapta karıştırın. 

Geri kalan 16 yemek kaşığı yağı, şeker, tuz ve soğutulan kakao karışımını  mixerde yüksek hızda min.1 dk. krema haline gelene kadar çırpın. Spatula ile kenarlarda kalan yağları kaşırtırın. Ardından yumurta sarılarını ve vanilyayı katıp orta hızda karıştırın. Unlu karışımı 3 etapta düşük hızda karışıma ekleyin. Yumuşak hamuru folya kağıdına aktarın ve ince uzun rula halinde sarıp enaz 1 saat dolaba kaldırın. Sertleşen hamuru işlenmemiş iri şekere bulayın ve yaklaşık 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak kesin. 

Önceden ısıtılmış yaklaşık 180C (375F) fırında yaklaşık 10-12 dk. pişirin. Kurabiyenin kenarları koyulaşmaya başlamadan evvel çıkarın koyulaşırsa fazla pişmiş olurlar.

Afiyetler olsun.

Tarif: Cook’s Illustrated kitabından uyarlanmıştır. 


Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails