21 Haziran 2011

Thomas Pastası  

1 Yorum var



En fazla yaptıgım figurlerden biride Thomas. Erkek cocuklar tarafından en sevılen karakter oldugu ıcın dogumgunlerinin de vazgecılmezi. Bu seferki Thomas pastası 3 yasına giren Theo için . 2 katlı pastada sadece Thomas figuru  ve vagonlar vardı. Diğer arkadaslarını ise Cupcake'lerin üzerlerine yaptım. 

Pastanın üstkatı çikolatalı kek, taze çilek ve vanilya kremalı, alt katı ise vanilyalı kek ve vanilya kremasından oluştu. Cupcake ler ise çocukların vazgecilmezi çikolatalı kekler..

Sevgiyle kalın 


Yazının devamı...
01 Haziran 2011

Gerçekten neden yapıldığını biliyormuyuz  

4 Yorum var


İnternet üzerinden pastacılık malzemeleri satışı bir hayli fazlalaşmış. Eskiden 2-3 firma varken şimdi artık sayısını bile bilmiyorum . Pastacılık işine benim gibi gönlünü vermiş bayanlar için istediklerini bulabilmek harika. Peki internet üzerinden sipariş edilen ürünlerin gerçekten nelerden yapıldığını bilebiliyormusunuz?. Söylemeye çalıştığım şey pastacılık aletleri değil, pastacılıkta kullandığımız gıdalar. Şimdi Alev nerden çıktı bu dediğinizi biliyorum. Otel odasında can sıkıntısı ile otururken online satış sitelerini inceliyordum Türkiye de satış yapan bazı firmaların sitelerinide inceledim. Ürünlerin detay kısımlarında ürünler ile ilgili hiçbir açıklama yeralmıyor. Özellikle gıda maddelerinde. Ilk gözüme çarpan ise JELATIN YAPRAKLARI

Jelatin birçok tatlıda, soslarda hatta ilaç kapsüllerinde (ozellikle balık yagı vitaminleri)  kullanılan hayvanların deri ve kemiklerinden elde edilen katılaştırıcı bir proteindir. Sanırım hemen hemen herkes bunu biliyor. Peki Jelatinin yaklaşık %44 Domuz derisinden %20 domuz bağ dokusundan yapıldığını biliyormusunuz. Geri kalan yüzde ise inek dokusundan yapılıyor. Vejeteryan ve dini sebepler ile yiyemeyenler için ise Helal , Kosher ve deniz yosunlarından yapılan Agar Agar jelatinler mevcut.

Amerika ve Avrupada seffaf ve ince kagıt görünümde olan Jelatin yaprakları aksi belirtilmediği taktirde tamamen domuz ürünlerinden yapılan jelatinlerdir. Peki Türkiye'de internet sitelerinde satışı yapılan Jelatin yaprakları ? Birçok sitede bu ürünleri fotografı ile birlikte satısının yapıldıgını gördüm. Ama detay kısmında neden yapıldıgını belirtmiyordu. Eger bu konularda hasassas iseniz jelatin yada jelatin maddesinin bulundugu malzemeleri alırken  mutlaka neden yapıldıgını sorarak alın. 

Helal Inek Jelatin, ve Kosher Beef Jelatin genelde toz halinde satılır. Agar Agar ise hem toz halinde hemde seffaf yaprak seklinde satılmaktadır.  Bildiğim kadarıyla Türkiye'de marketlerde küçük paketlerde helal inek jelatin tozları satılmakta. Yurt dışında Agar Agar bulmak çok kolay. Hemen hemen tüm Asya marketlerinde bu ürünleri bulabilirsiniz. Helal inek jelatini ise belki Malezya yada Pakistan urunlerinin satıldıgı marketlerden yada internetten alabilirsiniz. http://www.halalgelatine.com/buyonline.html 

Peki ben mi ne kullanıyorum. Agar Agar ve gayet de memnunum,  tavsiye ederim. Sadece kullanırken 2 önemli hususa dikkat edin. Öncelikle normal jelatin tozlarından daha az koymalısınız ve mutlaka ılık suya koyup ocak üstünde eriyene kadar ısıtmalısınız.

Sevgiyle Kalın..



Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails