26 Nisan 2011

Pasta yapmaya devam.. Lion King Pastası  

3 Yorum var


Bu aralar pek fazla yeni tarifler deneyemiyorum. Bahar yorgunlugu belki, belkide 2 ufak afacanın yorgunlugu. Ama yeni tarifleri denemeyi özlemiyorda değilim. Bir fırsat bulsamda aklımdakileri yapıversem ne hoş olucak . Gectiğimiz ay doğum günü pastaları yaptım ama farkettim ki bunların hiçbirini bloguma koymamışım bile. Arşiv olması açısından zaman buldukça yaptığım pastalarıda sizinle paylaşmak istiyorum. Fakat blogumu pasta blogunada çevirmek niyetinde değilim merak etmeyin.

Fondant ile fügurler yapmayı bu kadar çok seveceğim aklıma bile gelmezdi. Sanki oyun hamuru ile oynuyorum ve çok eğleniyorum. Yaparken kafamdaki tüm sıkıntılar sanki uçup gidiyor. Ama bunada çok fazla zaman ayırabildiğimi söyleyemeyeceğim. Ancak bir pasta siparişi olduğunda yada vaktim varsa gece bir çay eşliğinde yapabiliyorum. Neyse çok konuştum yine. İşte benim sevimli Pumbaa'm. Lion King deki en sevdiğim karakter. Yakın bir arkadaşımın oğlu için geçen hafta yaptıgım pastanın figurlerinden biri.

Son anda arkadasım pastada fıgurler olabilirmi diyince kıramadım elimden geldiğince karakterleri yapmaya calıstım. Fazla vaktim olmadığından figurler uzerınde fazla uğrasamadım ama yınede arkadasımı ve oglusunu mutlu edebilmek güzeldi.

Alttaki pastanın kremasını yaparken beyaz şeker yerine  kahverengi seker kullandım ve hiç gıda boyası kullanmama gerek kalmadan doğal kumlu toprak rengini elde ettim. Lezzet açısından da çok güzel oldu.


Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails