08 Ağustos 2011

Adı Meksikalı kendi zenci kurabiye  

1 Yorum var

Farklı kurabiyeler denemeyi herzaman sevdiğim için kitaplarımı karıştırıken bu kurabiye ile göz göze geldik. Meksikalı kurabiye olarak daha once dugun kurabiyesi denemiştim ve açıkçası çikolatalı kurabiye olarak nasıl bir fark varki diye merak edip bu tarifi yaptım. Ehh farklıymış gerçekten. Bir kere kesinlikle agızda dagılan bir dokusu var ve yedikten sonra hafifçe baharatları hissedebiliyorsunuz. Tek kusuru eşime göre dışındaki şekerler. Tatlı oldu dıyor ama bence şekerler hafif çıtır bir lezzet verdiler. Birde ertesi gunu lezzeti daha guzel oturdu diye düşünüyorum. Iftardan sonra çayın yanında  1-2 tane gayet guzel oluyor. Tavsıye olunur..

Meksika Çikolatalı Kurabiye
  • 1/2 ölçü bardağı badem
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 20 yemek kaşıgı tuzsuz tereyağ oda ısısında (yaklasık 1.5 paket)
  • 1/2 ölçü bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı espresso toz kahve
  • 1 ölçü bardağı şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bğyğk yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü (toz vanilya veya sıvı vanilya)
  • 2 1/4 ölçü bardağı Un 
  • 1/2 ölçü bardağı turbinado şeker  (yada sarı işlenmemiş iri şeker)
Bademi kırmızı biber ve tarçın ile tavada yaklaşık 3 dk. kavurun. Ardından mutfak robotunda toz haline gelene kadar çektirin. Diğer bir tavada 4 yemek kaşığı yağın içine kakao ve espresso tozunu macun kıvamı olana kadar karıştırın. 15- 20 dk sogutun. Badem tozunu ve unu ayrı bir kapta karıştırın. 

Geri kalan 16 yemek kaşığı yağı, şeker, tuz ve soğutulan kakao karışımını  mixerde yüksek hızda min.1 dk. krema haline gelene kadar çırpın. Spatula ile kenarlarda kalan yağları kaşırtırın. Ardından yumurta sarılarını ve vanilyayı katıp orta hızda karıştırın. Unlu karışımı 3 etapta düşük hızda karışıma ekleyin. Yumuşak hamuru folya kağıdına aktarın ve ince uzun rula halinde sarıp enaz 1 saat dolaba kaldırın. Sertleşen hamuru işlenmemiş iri şekere bulayın ve yaklaşık 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak kesin. 

Önceden ısıtılmış yaklaşık 180C (375F) fırında yaklaşık 10-12 dk. pişirin. Kurabiyenin kenarları koyulaşmaya başlamadan evvel çıkarın koyulaşırsa fazla pişmiş olurlar.

Afiyetler olsun.

Tarif: Cook’s Illustrated kitabından uyarlanmıştır. 

1 Yorum var: to “ Adı Meksikalı kendi zenci kurabiye


  • 8/09/2011 6:21 ÖÖ  

    Gercektende tam Meksikalilarin kurabiyesi oldugu malzemelerden belli oluyor , masallah icinde yok yok, hem seker hem biber :) ellerine saglik her zaman degisik lezzetlere acigim.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails