09 Mart 2010

Kestane Kremalı Çikolatalı Kek  

11 Yorum var




Sıcağı sıcağına bir Rose Levy Beranbaum kek tarifine nedersiniz. Ama yeni kitabında böyle bir görüntü ve isim ile karşılaşmayı bekliyorsanız yanıldınız. Şimdi ne alaka diyebilirsiniz. Bu tasarım tamamen evde kalan krema ve kekin değerlendirilmesi sonucunda ortaya çıkmış bir pastadır. Rose'a ait olan tek tarif ise çikolatalı kek.

Uzun zamandır yabancı ismi ile Mont Blanc yani kestane kremalı keki yapmayı istiyordum ama kestane kremasını bulamadığım için bir türlü fırsat bulamamıştım. Geçen haftasonu evimizde küçük bir kutlama yaptık ve Rose'un çikolatalı keki ile kremalı bir pasta yaptım. Elime makinayı aldım ama çekmeye fırsatım olmadan misafirler geldi ve fotoğraf çekimi tamamen unutulup gitti. Ben bu işi hep yapıyorum. Kızımın doğum gününde de yaptıklarımı güya çekip sayfamda yayınlayacaktım ama unuttum gitti. Neyse oldu artık.

Aslında planım tariflere Rose'un farklı bir keki ile başlamaktı. Ama hazır yapılmış bir kek varken hemde gayet lezzetli iken ne zararı olur ki paylaşmanın...
Parti sonrasında geriye yaklaşık bir bardak yağlı krema (buttercream),kestaneli ganaj ve küçük boy çikolatalı kek kalınca aklıma uzun zamandır aklımda olan bu keki yapmak geldi. Keki yuvarlak orta büyüklükteki kurabiye kalıbı ile kestim. Hazır kremanın içine yaklaşık 2 kaşık hazır kestane püresi ekleyip iyice krema kıvamına gelene kadar karıştırdım. Kekin ortasına yuvarlak top haline getirdiğim kestaneli ganajı koydum. Kekin üzerini kestaneli krema ile kapladım. Sonuç mu? Sizce ! :)

Gelelim çikolatalı kekimizin tarifine. Eminim benim de olduğu gibi herkesin kremalı pastalarında kullandığı klasik bir çikolatalı tarifi vardır. Ben genelde Dorie Greenspan keklerini kullanırdım. Ama bu tarif ile artık fikrimi değiştirdim. Daha iyi bir tarif bulana kadar çikolatalı klasik kekim artık bu olucak. Gerçekten inanılmaz hafif, yoğun çikolata lezzetinde bir kek. Peki çikolatalı kek ama içinde değil tadında çikolata var desem..


Çikolatalı Kek Tarifi
(Rose's Heavenly Cakes kitabindan uyarlanmistir)

Malzemeler

1/2 bardak Kakao (unsweetened cocoa powder)
1/2 bardak sıcak su
2 yumurta (oda ısısında)
3 yemek kaşığı Su
1.5 çay kaşığı vanilya
1 + 1/3 bardak Un
1 bardak şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
113 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı
Fırını 175C derecede ısıtın.
1- Bir kabın içinde kakao ve sıcak suyu akışkan bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Şeffaf folyo ile ağzını kapatıp soğuyana kadar yaklaşık yarım saat bekletin.
2- Ufak bir kabın içinde yumurta ve 3 yemek kaşığı suyu ve eğer sıvı vanilya kullanıyorsanız vanilyayı karıştırın.
3- Unöşekerökabartma tozu ve tuzu mixer ile 30 sn. karıştırın.Oda ısısındaki tereyağı, sıvıyağı ve kakaolu karışımı kuru malzemeler karışına kadar düşük hızda karıştırın.Sonra orta hızda 1.5 dk. daha karıştırın. Yumurtalı karışımıda 2 seferde karıştırarak ekleyin.
4- Minimum 20 dk. önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dk. pişirin. Pişirme süresi fırına göre değişecektir.




11 Yorum var: to “ Kestane Kremalı Çikolatalı Kek


  • 3/10/2010 2:53 ÖÖ  

    Ama cok lezzetli görünüyor ama... Valla arkadasim, icinde kestane var mi... Olay bitmistir benim icin... Ellerine saglik ve afiyetler olsun diyorum... Sevgilerimle,


  • 3/10/2010 7:32 ÖÖ  

    kesinlikle harika bir görüntü :) dorie'ninde güzel tarifleri var lakin bnde içine sıcak su veya sert kahve eklenmiş yoğun kakaolu + az yaglı bir kek denedim muhteşemdi! :)
    kitaplardan denemelerin sürdükçe hepsini istediğini farkedeceksindir eminim :) bnde öyle oluyorda:)


  • 3/12/2010 3:04 ÖÖ  

    çok çok güzel bir görüntü bir iyileşeyim hemen deneyeceğim.Kesinlikle görüntü beni yapmalısın diyor..

    ellerine sağlık canım


  • 3/12/2010 10:58 ÖÖ  

    Alevciğim ben bugün BİR DİLİM LEZZETLER etkinliği tarifimi yayınladım gelip alabilirsin canım sevgiyle muhabbetle kal kolaylıklar ve bol katılım diliyorum


  • 3/12/2010 10:58 ÖÖ  

    Alevciğim ben bugün BİR DİLİM LEZZETLER etkinliği tarifimi yayınladım gelip alabilirsin canım sevgiyle muhabbetle kal kolaylıklar ve bol katılım diliyorum


  • 3/12/2010 1:03 ÖS  

    Munster, kestaneli krema daha once hic yememistim. Yaptiktan sonra ben neden daha once bunu yapmamisim diye hayiflandim.

    Zarpandit, bazen kitaplardaki tarifler hayal kirikligina ugratabiliyor. Birkac sefer basima geldi benim :(

    Zehra, gecmis olsun en kisa surede iyilesirsin insallah. Kesinlikle yapmalisin kestane olayi bitiriyor.

    Papatya katildigin icin tesekkur ederim.


  • 3/13/2010 5:56 ÖÖ  

    Merhaba,

    Pasta çok güzel görünüyor, ama kestane kremasının tarifini göremedim? Çok güzel bir site, ellerinize sağlık..Sevgiler..


  • 3/13/2010 6:03 ÖS  

    Tek kelime ile ha-ri-ka :) ellerine sağlık,
    sevgiler


  • 3/15/2010 9:12 ÖÖ  

    sayfamda bulunan ekler tarifini sizlere etkinliğinize gönderiyorum başarılar dilerim.
    sevgiler


  • 3/16/2010 5:39 ÖS  

    Ellerinize sağlık.Gerçekten çok beğendim.Sevgilerrrrrrr....


  • 7/14/2011 6:51 ÖÖ  

    krema tarifini bulamadım nasıl bula bilirim teşekkürler

linkwithin

Related Posts with Thumbnails