03 Ekim 2009

Kurabiye kutusu  

4 Yorum var


Kurabiyeler... Bu sıralar evde en çok rağbet gören lezzetler.

Evimizde kurabiye canavarları fazlalaşınca artık en çok yapılması istenende çeşit çeşit kurabiyeler oluyor. Genelde yulaflı ve klasik kurabiyeler yapıyordum ama artık yeni şeyler denemenin zamanı geldi. İnşallah herhafta Kurabiye Kutusu başlığı altında yeni bir kurabiye tarifini sizlerle de paylaşmayı hedefliyorum. Şimdiden kafamda enaz 7-8 çeşit kurabiyeyi belirledim bile.

İlk kurabiye denemesi için klasik bir kurabiye seçtim. Sugar cookies olarak adlandırılan bu lezzetli kurabiyeler genelde pudra şekeri ile hazırlanıp renklendirilen bir çeşit krema (royal icing) ile süslenir. Her yemek kitabında mutlaka yerini alan bu kurabiyelerin tarifinde de farklılıklar oluyor mutlaka. Daha önce bir-iki farklı bu tarz kurabiye tarifi denemiştim. Ama gevrek ve kahverengi şekerin verdiği farklı bir lezzeti olan bu mis gibi portakal kokulu kurabiyeler bizden tam not aldı ve 2 gün içinde yok edildiler ... :)

Nutella ile denemeniz ısrarla tavsiye edilir......

Portakal Kokulu klasik şeker kurabiyeler (Sugar Cookies)

  • 170gr. soğuk tereyağ
  • 2 kap Un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2/3 kap kahverengi şeker (açık renkli)
  • 1 yumurta sarısı

  1. Un,yağ ve portakal kabuğu rendesi ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar mutfak robotunda karıştırılır. Şeker ve yumurta sarısı eklenir ve malzemeler birbiri ile özdeşene kadar tekrar karıştırılır.
  2. Hafif unlu tezgaha alınıp yumuşak hamur haline gelene kadar elimizle yoğurulur. Şeffaf folyo kağıdına sarılıp dolapta yarım saat dinlendirilir.
  3. Fırın önceden 175C (350F) da ısıtılır. Hamur iki şeffaf folya arasında veya hafif unlu tezgahta açılır ve istenilen kalıplarla kesilir. Yaklaşık 12-15dk pişirilir.
  4. Soğuduktan sonra istenirse pudra şekeri ile hazırlanan krema ile süslenir.


4 Yorum var: to “ Kurabiye kutusu


  • 10/04/2009 1:39 ÖS  

    kurabiye kutusu harika fikir!! :)


  • 10/04/2009 2:41 ÖS  

    Harika olmuş ellerine sağlık canım öpüyorum...


  • 10/07/2009 2:31 ÖS  

    Pek hoş görünüyor bunlar Alev. Evet her eve bir kurabiye kutusu lazım!


  • 2/27/2010 2:37 ÖS  

    Harika görünüyor ellerinize sağlık, sevgiler

linkwithin

Related Posts with Thumbnails