12 Ekim 2009

Kurabiye Kutusu: Cevizli  

8 Yorum var


Eğer Amerika'da yaşıyorsanız ve sadece lokal haber kanallarını izliyorsanız, tüm dünya barış içinde hiç sorun yok nekadar güzel diyebilirsiniz. Burası kocaman bir ada gibi, dünyadan birhaber.

2 gün öncesinin ana haberlerinde ilk sırada yer alan en önemli haber.

" Tom Cruise Charles River'da koşarken görüntülendi. Cameron Diaz Boston'un en meşhur lokantalarından birinde yemek yedi. Film çekimi yüzünden trafik 1-2 saat araçlara kapatıldı."


Bu haftanın kurabiyesi Cevizli...

Eğer bir ceviz sever iseniz yapmazsanız üzülürsünüz. Benden söylemesi...


Cevizli Kurabiye

  • 3/4 kap tereyağ
  • 1/2 kap pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1+1/2 kap Un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 kap dövülmüş ceviz

üzerine
  • 1 yumurta
  • 1/2 kap kahverengi şeker
  • 1/2 kap toz haline gelmiş ceviz
Kurabiye tepsisine pişirme kağıdını serin. Mutfak robotuna (bıçaklı olan ) yağı ve pudra şekerini koyup yaklaşık 2 dk. karıştırın. Ardından yumurta, su, tuz, kabartma tozu ve unun yarısını ekleyip tekrar 2 dk. karıştırın. Kalan unu ve dövülmüş cevizi ekleyip 1-2 dk. daha hamur birleşene kadar karıştırıp şeffaf folyoya sarıp dolapta min 30 dk. bekletin.

Fırını 375F (180 C) ayarlayıp ısıtın. Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta yaklaşık 3-4 cm. çapında uzun bir rulo haline getirin. Tekrar sarıp 15dk. buzluğa kaldırın. Kahverengi şekeri ve toz halindeki cevizi karıştırın. Rulo halindeki hamura çırpılmış yumurta sürüp , bu karışıma bulayın. (Ben folya kağudının bir tarafına uzunlamasına bu karışımı döküp kağıdın yardımıyla ruloyu yuvarlayarak buladım)

Keskin bir bıçakla rulodan 1 cm kalınlıında kurabiyeler kesin. Tepsiye yatay dizin ve üzerlerine tekrar yumurta sarısı sürüp cevizli karışımdan serpin.

Yaklaşık 15 dk. önceden ısınmış fırında pişirin. Pişirme süresi fırının özelliğine göre değişebilir.

Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.

Kaynak: Artisan Patisserie,Avner Laskin

8 Yorum var: to “ Kurabiye Kutusu: Cevizli


  • 10/13/2009 3:42 ÖÖ  

    Canım ellerine sağlık kurabiyen harika olmuş sevgiler...


  • 10/13/2009 4:33 ÖS  

    evet ben de bayıldım bu kurabiyeye, ellerine sağlık canım


  • 10/13/2009 4:44 ÖS  

    Amerika hakkindaki yorumunuz %100 dogru, gercekten uyutuluyorlar. Kurabiye nefis, elinize saglik.
    Iffet


  • 10/14/2009 3:56 ÖS  

    Ellerine sağlık, kurabiyeler enfes görünüyorlar.


  • 10/22/2009 9:31 ÖÖ  

    Cok cok tesekkur ederim arkadaslar.


  • 11/22/2009 4:55 ÖÖ  

    bu kap olayını anlayamadım ölçüyü bilen varsa bilgi verirse sevinirim


  • 11/30/2009 4:10 ÖS  

    Merhaba,
    Butun bir haftayı yılbaşı kurabiyelerimi pişirerek geçirdim.Onlar da ben de bittik bu gece itibarıyla derken kaşınmaya devam ediyorum galiba burada olduğuma göre :) Bu tarif hem basit hem de artık herşey bitti malzemem de kalmadı diyemeyeceğim kadar az şey istiyor.Galiba dayanamayıp yine gireceğim mutfağa.Sonucu yazarım.Bu arada senin un kurabiyene bayılıyorummm :)
    Sevgiler,kolay gelsin
    Aynur


  • 12/24/2009 7:47 ÖS  

    Aynur
    mutlaka dene, yorumunu bekliyorum. Un kurabiyelerim sanirim bu blogun en cok yapilan ve yorum alan kurabiyeleri oldu :) Ama onun kadar guzel daha bir cok kurabiye tarifim var ve yazilmayi bekleyen en az 8 tane daha var :)

linkwithin

Related Posts with Thumbnails