26 Şubat 2010

Tadımlık peykek  

8 Yorum var



Cheesecake yani türkçe bloglarında artık herkesin yazdığı adıyla peykek en sevdiğim tatlılardan biridir. Bir çok tarifi denememe hatta hah tamam budur demiş olmama rağmen yeni tarifleri denemekden kendimi alamıyorum. Ama uzun zamandır yaptığım en güzel peykekler bunlar oldu diyebilirim. Bu tarifi ingilizce blogumda cok once yayınlamıstım. Ama buraya koymayı nedense unutmuşum. Oysaki hem sunumu hemde lezzeti açısından blogumda çokdan yerini almalıydı. Bazen unutmak da işe yarıyormuş. Bir Dilim Lezzetler etkinliğim için bir tarif düşünürken işte 2 tarif birden oluverdi.

Ben tadımlık lezzetleri üç farklı şekilde hazırladım. Birini sade diğerinin üzerine çikolatalı mus koydum ve en sonuncusuna da matça çayı ilave ettim. Matça çayı görüntüsü ve lezzeti ile benim çok hoşuma gitti.


Tabanı için;

2 bardak eti burçak veya graham kraker
yarım paket tereyağ (110gr)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

rondoda toz haline getirip kalıbınızın içine yayın.

Kreması için;

3 paket Pınar krem peyniri (ben PHILADELPHIA Cream Cheese kullanıyorum)
1 ölçü kabı şeker
3 büyük boy yumurta
1 bardak krema
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sıvı vanilya veya toz vanilya

Fırınınızı 180C önceden ısıtın.
Krem peyniri ile şekeri mixerde krema haline gelene kadar çırpın. Ardından yumurtaları teker teker ekleyin. Kabın içini kaşıkla karıştırıp tüm malzemenin karıştığına mutlaka emin olun. Ardından kremayı, vanilya ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştırıp hazırlanan kalıbın içine dökün. Kalıbı dikkatlice masaya birkaç kere vurup üzerindeki hava kabarcıklarının gitmesini sağlayın.

Kalıbı sıcak su dolu daha geniş bir tencenin içerisine oturtun. Dikkat edin su kabın içine girmeyecek seviyede olmalı. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 - 55 dk. pişin. Bu sure sonunda peykek tamamı pişmemiş olucaktır. Fırını kapatın ve yaklaşık 1 saat fırın soğuyana kadar içinde bırakın. Bu şekilde peykek çatlamadan pişmeye devam edecektir. 1 saat sonra peykeki fırından çıkartın. Sıcak su kabından da çıkarıp tezgahın üzerinde 1 saat daha soğuması için bekleyin. Ardından buzdolabına koyun ve iyice soğuyunca servis yapın.

Afiyetler olsun

Daha önce bloğumda yayınlanan diğer peykek tariflerine kısaza göz atmak isterseniz işte linkleri...

Limonlu Peykek
Kolay peykek
Çilekli Peykek




8 Yorum var: to “ Tadımlık peykek


  • 2/27/2010 11:39 ÖÖ  

    Tek kelimeyle muhteşem ellerine sağlık canım sevgiler...


  • 2/27/2010 12:50 ÖS  

    Gerçekten nefiss olmuşlar...
    Ellerinize sağlık...


  • 2/27/2010 1:52 ÖS  

    Çok harika görünüyorlar,hatta süzülüyorlar:)
    ellerinize sağlık


  • 2/28/2010 2:14 ÖÖ  

    selam arkadaşım bende etkinlik için güzel bir tarif hazırlamak istiyorum ve logoyu bloğuma ekledim bu arada seni izlemeye aldım sevgiyle kal


  • 2/28/2010 9:26 ÖÖ  

    Merhabalar arkadasim... Öncelikle verdigin tarif harika... Ellerine saglik, bu arada seni favorilerime ekledim ve etkinligin icin bir tarif hazirlayacagim... Sevgilerimle,


  • 2/28/2010 7:11 ÖS  

    Tarfi nefis...Umarım etkinlik bitene kadar iyileşir ve birşeyler hazırlayabilirim...sevgilerimle


  • 2/28/2010 8:55 ÖS  

    Arkadaslar guzel yorumlariniz icin cok tesekkurler. Ozlem insallah en kisa zamanda iyilesirsin canim


  • 3/02/2010 1:08 ÖÖ  

    ellerine sağlık canm, hepsi de birbirinden enfes olmuş... yapana da yiyenlere de afiyet, şifa olsun .......
    sevgiler...
    etkinlikte de başarılar...
    ben de katılırım ia..

linkwithin

Related Posts with Thumbnails