29 Nisan 2009

Mini Popkek  

12 Yorum var

"Anne bu kek değil.

Anne bu çikolataaaa.

Yok ama bu kek mi ? "

Canım kızım yediği bu minik şeylerin tam olarak ne olduğuna bir türlü karar veremedi. Kek mi ? Yoksa çikolata mı ? Büyük bir keyifle hala ne olduğunu anlayamadığı minik şeyi yedikten sonra geri kalan M&M çikolataların peşine düştü.

Nilay'ın etkinlik için seçtiği konuyu gördüğümde ne yapacağıma çoktan karar vermiştim bile. Bu popkekleri severek takip ettiğim inanılmaz yaratıcı olan Angie' nin sitesinde görmüştüm ama bir türlü yapmak fırsatım olmamıştı.

Evde daha 23 Nisan için yapıp ama resmini çekemediğim pastadan kalan yaklaşık bir bardak yağlı krema (buttercream) ve 5-6 dilimde çikolatalı kek vardı. Buyüzden hem kek hemde krema hazırlamama gerek olmadığı için harika bir zamanlama oldu. Süslemeleri içinde daha önceden almış olduğum Wilton' un şeker yapımında kullanılan renkli çikolatalarını kullandım.

Hem görüntüsü ve lezzeti , hemde evde kalan malzemeleri değerlendirmek açısından güzel bir alternatif oldu benim için.

Benim prensesim bu minik şeyleri çok beğendi umarım sizin içinde güzel bir fikir olmuştur.


12 Yorum var: to “ Mini Popkek


  • 4/30/2009 7:15 ÖS  

    Harika bier şey olmuş bunlar. Acilen ben de tadına bakmak istedim.


  • 5/01/2009 4:53 ÖS  

    Alevcigim...gercekten cook ama cook sirin ve de akillica bir sunum cocuklar icin.Ellerine saglik, sevgilerimle

    zehra


  • 5/01/2009 9:47 ÖS  

    Begenmenize cok sevindim arkadaslar.


  • 5/04/2009 2:41 ÖS  

    Alev'ciğim,
    Muhteşem görünüyor bunlar! Pekmezi sormuşsun, zannetmem, kullanabilirsin sanırım. Tadına bak, normal geliyorsa (kapalı kaldığı yerde hafif alkollenme olabiliyor ama kapağını açıp biraz havalandırdığında normale döner genelde). Neden cevizli sucuk gibi bir şeyler yapmıyorsun? Eminim kızın bayılır! Keklerini de pekmezle yapabilirsin. Tüketmenin yolu bol.


  • 5/04/2009 6:36 ÖS  

    Alev'cigim,
    Ne kadar guzel bir fikir ve sunum, ellerine saglik.

    Sevgilerimi gonderip, guzel bir hafta diliyorum.


  • 5/15/2009 2:25 ÖS  

    Tijen cevizli sucuk hic aklima gelmedi acikcasi yapmasinida bilmiyorum. Ama internetten bir arastirayim bakalim. Tesekkur ederim.

    Aybikecim ziyaretin icin cok saol.


  • 6/25/2009 9:31 ÖÖ  

    bayıldım yakında CAN'ımın doğumgünü var ve bunları görse bayılır.evet evet bence hemen bir öndeneme yapmalıyım.paylaşımın için teşekkürler bloguma da bekelrim


  • 2/25/2010 4:50 ÖS  

    selamlar alev hanm, ben de 2 gün önce yaptığım bir pastanın kekinden arta kalanları değerlendirmek açısından yaptım, yabancı bir siteden bulduğum tarifle. ve de bayıldım. hem pratik,kem arta kalan kekleri değerlendirmek açısından da süper fikir.kekiniz yoksa bile,bunları yapmak için kek pişirmeye bile değer...
    ellerinize sağlık.
    görüşmek dileği ile , en içten sevgiler...


  • 12/08/2012 10:32 ÖÖ  

    Merhabalar sitenizi yeni keşfettim çok güzel tarifleriniz var hele bu tarifi görünce hemen daldım jelatin hakkındaki yazıyıda görünce bu konuda danışılacak kişinin siz olduğunuza karar verdim cakepop denilen bu güzellikleri yapmak için sanırım wilton candy melts kullanmamız gerekiyor beya çikolatayı gıda boyasıyla renklendirmeyi denedim hiç hoş bir görüntü çıkmadı Bu üründe Türkiye'de satılmıyor ancak internet üzerinden sipriş verebilirim fakat beni düşündüren konu candy melts içerinde herhangi helal olmayan bir madde varmı siz kullandığınıza göre olmadığını düşünüyorum ama yinede bir bilgi verirseniz çok sevinirim
    G.Büşra Canlı
    busraersarac@gmail.com


  • 12/10/2012 7:44 ÖS  

    Merhaba Busra
    Mesajiniz ne yazikki spam sayfasina gittigi icin simdi farkedebildim. Candy Melt icinde domuz urunu yok. Gonul rahatligiyla kullanabilirsin. Istersen sana buradan gonderebilirimde.


  • 12/12/2012 2:31 ÖS  

    Bende birkaç gündür kontrol ediyor herhalde yoğunluktan dolayı diye düşünüyordum :)
    Cevap için çok teşekkürler içim rahatladı
    Sizin için zor olmazsa gönderim konusunda görüşmek isterim sizin mail adresinizi bulamadım bana fiyat ve kargo hakkında mail atarsanız çok sevinirim
    busraersarac@gmail.com


  • 2/14/2013 5:07 ÖÖ  

    Merhaba! Candy melts'lerden gonderebiliyorsaniz bana da bilgi verebilirseniz cok sevinirim. FIyat, kargo ve teslim zamani konusunda. Tesekkurler.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails