08 Ağustos 2008

Pastahane Sandöviçlerim  

11 Yorum var

Farkında bile değilim ama 1 aydan fazladır bloguma hicbirsey yazmamışım. Oysa yayınlamayı düşündüğüm o kadar tarif vardı ki. Tamamen tembellik ve vakitsizlik yüzünden artık yazılarımı yazamıyorum. Bilgisayar başına oturmak için sadece minik kızımın uyumasını beklemem gerekiyor. Çünkü beni hiç bırakmıyor ki birşeyler yazabileyim. Ama onun uyku saatinde de mutlaka yapılacak bir iş çıkıyor derken günler günleri kovalıyor ve benim bloğum tariflerin yazılmasını bekliyor.

Haftasonları ise nerdeyse hiç bilgisayar açılmıyor. Boston'a yerleştiğimizden beri ilk defa çevresindeki şehirleri gezmeye başladık. Meğer yakınlarımızda ne güzel göller varmış. Sanki deniz gibi plajı olan kocaman göller ve inanılmaz temiz. Denize gitmek biraz vakit alıyor ve okyanus olduğundan çok dalga oluyordu. Ama göller hem serin hemde çarşaf gibi. Sonra sebze çiftliklerini keşfe çıktık. Dalında çilek, domates, şeftali derken marketten aldıklarımız artık çok lezzetsiz gelmeye başladı. Ne kadar çok çiftlik varmış meğer. Ahh birde unutmadan Türkiye'den de canım yeğenim geldi. Ne çok özlemişim zilliyi. 15 yaşında ama tek başına korkmadan geldi şimdi de kursa gidiyor. O'nun için inanılmaz güzel bir deneyi olucak inşallah. Anlayacağınız yaz günlerimiz dolu dolu geçiyor ve ben bilgisayarımı açamıyorum bile. Hatta heray düzenlemeye başladığım "Ayın Şefi " etkinliğini bile tamamen ihmal ettim diyebilirim. Tamamen yaz tembelliği.

Tabii gezerken yanımızda işte pastanelerdeki gibi lezzetli bu sandöviçleride almayı unutmamak lazım değilmi. Yumuşacık ve lezzetli bu miniklerin tarifide yazımın sonu olsun. Şimdilik benden haberler bu kadar. İnşallah en kısa zamanda tekrar görüşürüz.


Pastahane Sandöviçleri

  • 500 gr. Un
  • 20 gr. yaş maya (kuru mayada kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta

Unu eleyip ortasına yaş mayayı koyun ve ılık sütün yarısını

ilave ederek kabarıp mayalanmasını bekleyin. Üzeri çatlayınca kalan diğer malzemeleri ekleyip yumuşacık hamur olana kadar yoğurun. Çok sert olmayan hatta ele azıcık yapışan kulak memesi kıvamı dedğimiz bir hamur yapın. Bir kaba azıcık zeytinyağ döküp hamuru etrafını bununla sıvayın ve üzerini örtüp 1 -1.5 saat mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin tekrar üzerini örtüp 1 saat daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Afiyet olsun.


Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails