30 Haziran 2008

Haydi Çilek Toplamaya...  

6 Yorum var


Yaz mevsimini çok seviyorum. Deniz, güneş ve bol meyve zamanı benim için. Şimdi birde uzaklarda olunca Türkiye seyahatide listeye eklenmiş oldu. Ama bu sene bize Türkiye seyahati ne yazıkki yok. Yazın anlayacağınız biz buralarda olucağız sizi de bekleriz :)

Şimdi Çilek zamanı ve biz ilk defa geçen haftasonu çilek toplamak için Boston'dan yaklaşık 1 saat uzaklıktaki bir çiftliğe gittik. Çilekleri kendi ellerinizle toplamanın zevkini inanın size anlatamam. Hele çilekler hormonsuz olunca tadına doyulmuyor, nerdeyse ağzınızda eriyip gidiyordu. Benim miniğimi görmeliydiniz. Minicik elleriyle çilek tarlasında çilek topladı sonrada bir güzel yedi. Sayısını bile hatırlamıyorum ama sanırım kendi rekorunu kırdı diyebilirim. Annesi gibi o da bir çilek delisi anlayacağınız.

Önce küçük bir kutu ile başladık sonra ikinci kutu doldu. Ardından yağmur başlayınca haydi gidelim dedik. Ama çileklerin tadına baktıktan sonra niye en büyük kutuyu almadık diye hayıflandım. Anlayacağınız çileklere doyamadım. Çilek toplama zamanı çok kısa ama inşallah tekrar gidip toplamaya vaktimiz olur. Bu sefer belki çilek reçeli içinde fazladan bir kutu toplayabilirim.

Ehh bu kadar güzel ve tazecik çilek olunca mutlaka kremalı bir pasta yapmak da şart olur dimi. Yaklaşık 1 kap çilek ayırmıştım pasta için. Dolapta daha önce yapıp kaldırdığım pandispanyanın arasına en sevdiğim pasta kremasını hazırladım ve aralarına tazecik çilekleri dizdim. Dolapta 2-3 saat beklettim ve mis gibi çilek kokan pastamızıda televizyon karşısında afiyetle yedik.


Yazının devamı...
14 Haziran 2008

Ayın Şefi Etkinliğinde Kaldığımız Yerden Devam  

3 Yorum var

Ayın Şefini uzun bir süredir yayınlayamıyordum. Benim için çok özel olan bu etkinliğin devam etmesi için yorum bırakan ve mail atan herkese çok teşekkür ederim. Temmuz ayında inşallah sizlerinde desteğinizle tekrar kaldığımız yerden devam diyelimmi...

Birbirinden tamamen farklı ama birlikteliklerinden inanılmaz farklı tarifler yaratılabilen 3 malzemeyi bulmak bazen gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Ne dersiniz, bu sefer etkinliğe sadece katılımcı olarak değil malzeme belirliyici olarak da katılmak istermisiniz.


Mutfaktaki yeni şeflerle tanışmamızı sağlayan ve inanılmaz değişik ve yaratıcı tariflere ev sahibi olan Ayın Şefi etkiliğinde 3 malzemeyi belirleyici blog sahibi siz olmak isterseniz ayinsefi@gmail.com adresine;

İsminiz
Katıldığınız Ülke/Şehir
Katılmak istediğiniz Ay
Blog adresinizi

içeren bir mail göndermeniz yeterli. Katılım durumuna göre aylar belirlenip, malzemeler seçilecektir.

Sevgiyle kalın

ALEV



Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails