25 Kasım 2008

Antep Fıstıklı Kurabiye  

3 Yorum var

Bu aralar kurabiyelere takılmış durumdayım. Klasik kurabiyeler yerine farklı tarifleri olan ve daha önce hiç denemediklerimi yapıyorum. Bu vesile ile bloğumdaki kurabiye tarifleride artmış oluyor.

Bu kurabiyer bar kurabiye olarak geçiyor. Yani tepsiye yayıp piştikten sonra keskin bir bıçakla istediğiniz şekillerde kesiyorsunuz. Bu kadar kolay.

Antep fıstığı ile yapılan tatlıları herzaman çok sevmişimdir. Fıstıklı baklava, kadayıf , makaronlar ... Fakat Türkiye'den gelen fıstıkları bir tarif için kullanmaya kıyamazdım. Buyüzden daha önce hiç fıstıklı tarif denememiştim. Toplu alışveriş yaptığımız markette büyük bir pakette satıldığını görünce dayanamayıp aldım. Tadı bizimkiler kadar lezzetli olmasa bile insanın antep fıstığı hasretini gideriyor. Ehh koca bir torba oluncada artık istediğiniz tarifleri yapmak hiçde zor olmuyor.

Güncelleme : Bu tarifi ne zamandır katılmayı istediğim Porselen Demlik Cay Saati Etkinliginin 31. haftasi için evsahipligini yapan Capan Kizi nada göndermek istedim. Diğer tarifleri merakla bekliyorum. Simdiden kolay gelsin kendisine.

Tarif Gina De Palma 'nın DOLCE ITALIANO kitabından.

Malzemeler

  • 2 bardak Un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak Antep fıstığı
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (250gr)
  • 1+1/4 bardak şeker ve 2 kaşık şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 1 pk. vanilya ( veya 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya)
  • 1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

  1. Fırını 325F (165C) ısıtın.Dikdörtgen uzun fırın tepsinize yağsız kağıt serin.
  2. Bir kabın içinde un ve tuzu karıştırıp ayırın.
  3. Mutfak robotunda 1/2 bardak fıstığı 20-30 saniye fıstıklar toz haline gelene kadar çekin. Unlu karışıma ekleyin.
  4. Elektrikli mizerde yağı ve şekeri yaklaşık 2 dk. iyice karıştırın.Tek tek yumurtaları ekleyin. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin.
  5. Unu ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar düşük ayarda biraz karıştırın. Hamuru tepsiye spatula ile düz bir şekilde yayın.
  6. Kalan 1/2 bardak fıstığı yine robotta veya bıçak ile iri parçalar haline gelene kadar çekin. Hamurun üzerine serpin. Ayrıca 2 kaşık şekeride yine hamurun üzerine serpin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk. hamur altın rengini alana kadar pişirin.
  8. Kurabiye tam olarak soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin.
  9. Yaklaşık 3 gün kuru ve serin yerde saklayabilirsiniz.

3 Yorum var: to “ Antep Fıstıklı Kurabiye


  • 12/01/2008 8:19 ÖÖ  

    ellerinize saglik, cok guzel gozukuyorlar. bu olculerle kac adet cikiyor?
    margarin dediginiz tereyagi mi margarin mi? bu kurabiyeyi zeytinyagiyla yapabilirmiyiz yada hamur islerinde margarin yerine zeytinyagi kullanimi hakkinda ne dersiniz diye sorayim?


  • 12/01/2008 1:00 ÖS  

    Tesekkur ederim. Margarin veya tereyag. Ikisinide kullanabilirsiniz ama ben tereyag kullaniyorum. Ayrica kek ve pogacalarda genelde zeytinyag kullaniyorum. Gayet guzel oluyor. Kurabiyelerde ise zeyinyagi hic kullanmadim. Ama yagi eritilerek yapilan kurabiyelerde neden kullanilmasin diye dusunuyorum :)


  • 12/15/2008 10:54 ÖÖ  

    MERHABA Canımcım;
    31. Ev sahibemiz olan ÜMRAN (ÇAPANKIZIMUTFAKTA.BLOGSPOT) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK BU ARADA benim sitemdede tariflerin resimleri ve senin sitene yönlendirme var iyi haftalar http://birdemliksohbet.com
    Sevgilerimle SEVİL SAHİN

linkwithin

Related Posts with Thumbnails