28 Ocak 2007

Seftalili Turta  

15 Yorum var

Bu lezzetli turta tadindaki kekin tarifini uzun bir suredir yayinlayamadim. Ama beni mazur goreceginize eminim. Canim annem ve babam hayatlarinda ilk defa ucaga bindiler, 10 saat uctular ve bize kalmaya geldiler. Heyecanimi anlatmam imkansiz. Onlarin gelmesini beklemek sonra kavusmak derken tarifde bir turlu yayinlanamadi. Tarifini yayinlamadan bile gelen o guzel mesajlarada cok tesekkur ederim. Acikcasi hakikaten goruntusu kadar lezzetide cok guzel olan ve yiyenlerin israrla tarifini sordugu bu lezzeti cok daha once yayinlamak istemistim ama bir turlu yapip resimlemek kismet olmamisti. Neyse sonunda bugune nasipmis :) Daha fazla lafimi uzatmadan artik tarifimi yazayim dimi..

Sevgiyle kalin

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 bardak seker
  • 1 pk. margarin
  • 3 bardak Un
  • 1 pk. vanilya
  • 1pk, kabartma tozu
  • 2 adet Seftali
  • Pudra sekeri
Hazirlanisi
  • Yumurtalari ve sekeri mixer ile yaklasik 8-10 dk. kar beyaz olana kadar cirpin.
  • Yumusak margarini ilave edip tekrar krema kivamina gelene kadar karistirin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip kek kivamina gelene kadar karistirin.
  • Kare borcami yaglayip hafif un serpin ve karisimi aktarin.
  • Uzerine seftali dilimleri dizip 150C (300F) dereceli onceden isitilmis firinda yaklasik 1 saat pisirin. Firin sicakliklari farkli olabileceginden mutlaka pisip pismedigini keke bir cubuk batirarak kontrol etmeyi unutmayin.
  • Kek soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serptikten sonra servis yapin.
Afiyet olsun

Alev


Yazının devamı...
24 Ocak 2007

Un Kurabiyesi  

42 Yorum var

Un kurabiyesi aslinda en basit kurabiye olarak bilinir. Ama herkesin farkli bir tarifi ve lezzeti vardir. Pastanelerdeki agizda dagilan o lezzetli un kurabiyelerini yapabilmek icin bir cok tarifi denemistim. Fakat bugune kadar cok basarili oldugumu soyleyemem. Aslinda tum tariflerde gecen malzemeler hemen hemen aynidir. Un, yag,pudra sekeri. Ama sanirim malzeme ayni olsa bile oranlar farkli oldugu icin tadida herseferinde farkli oluyordu. Uzun zamandir esim Un kurabiyesi yapmami istiyordu. Bende sonunda bugun yapmaya karar verdim ama elimdeki tariflerden degil bu sefer farkli bir tarif bulup denemek istedim. Iyikide oyle yapmisim. Uyesi oldugum Tarif defteri grubunda sevgili Ciler'e ait bir tarif vardi. Agizda dagilmasi icin nisastada kullanmaliyiz diye dusunurdum herzaman ama olcusune karar veremiyordum. Malzemelerin icinde nisastayi gorunce denemeye karar verdim. Sadece kullanilan olculerde biraz degisiklik yaptim. Sonucmu tek kelimeyle NEFISSSS. Pastanelerdeki gibi disi hafif sert ici ise agizda dagilan cok lezzetli bembeyaz un kurabiyelerim oldu. Artik farkli bir un kurabiyesi tarifi aramama gerek kalmadi. Tarifini paylastigin icin tesekkurler sevgili Ciler.

Not: Amerika'da tuzsuz yag olarak satilan urunlerin miktari Turkiye'dekilerden cok az farkli. Sanirim yogunluk oranida biraz farkli. Buyuzden ben kendi kullandigim olcude yag miktarini belirtttim. Fakat siz orjinal tarifteki gibi 250gr. margarin kullanabilirsiniz.


Malzemeler

1 cup = Su bardağı (240 ml)

  • 226 gr tuzsuz tereyag ( 2 cubuk unsulted butter)
  • 1 kahve fincani sivi yag
  • 3 kasik pudra sekeri
  • 4 kasik bugday nisastasi
  • 2 damla sivi vanilya (veya 1pk vanilya tozu)
  • 4 su bardagi Un

Hazirlanisi

  • Oda isisindaki yumusak margarini, sivi yagi, pudra sekerini ve bugday nisastasini mixerde krema haline gelene kadar cirpin. 2 damla sivi vanilya ekleyin.
  • Ardindan azar azar unu ekleyin ve karistirmaya devam edin. Goruntusu kirinti gibi fakat elinize aldiginizda rahatlikla kirilmadan sekil alabilecek bir yumusakliga gelene kadar karistirin.
  • Uzun seritler haline getirin ve verev baklava dilimi seklinde kesin.
  • 150C (300F) onceden isitilmis firinda altlari pembelesene kadar yaklasik 35-40 dk. pisirin.

Zaman ayari firinlara gore degisebilir. Onemli olan kurabiyelerin sararmadan hafif isida yavasca pisirilmesi.

Afiyet olsun


Yazının devamı...
20 Ocak 2007

Kolay Cheesecake  

7 Yorum var


Bu tarifi vermeden once aslinda cok dusundum. Cunku icerisinde kullanilan yogunlastirilmis sutun Turkiye'de satildigindan emin degilim. Buyuzden cokda faydali bir tarif olmayacagini dusundum. Fakat lezzeti ve kolay yapimi yuzunden en azindan arsivimde yer almasini ve bu sutu bulabilenler icin alternatif bir tarif olmasi icin yazmaya karar verdim. Yurt disinda yasayan arkadaslar sanirim bu kucuk konservelerde satilan sutu bulabileceklerdir.

Malzemesi inanilmaz derecede az olmasina ragmen tadi klasik chesecakeler ile ayni hatta daha bile yogun diyebilirim. Tabani olarak aslinda kakaolu bir taban ve icinede eritilmis cikolata koymayi dusunuyordum. Fakat elimde hazirda bunlari bulamadigim icin normal graham kraker ve cilek receli ile yaptim. Sonuc bence basariliydi ama bir cikolata delisi olarak bu tarifin birde cikolatali versiyonunu en kisa zamanda yapacagim. Yogunlastirilmis sutun icerisinde seker oldugu icin tarifte seker kullanilmiyor. Eger cok sekerli olmasin diyorsaniz icine recel koymayabilirsiniz. Secim tamamen sizin olucaktir ama siyah cikolata eritip ilave ederseniz sanirim hem goruntu olarak hemde lezzet olarak daha hos bir tad yakalayabilirsiniz. Birde uzerine dondurma koyarak servis yapmayi deneyin derim :)



Hazirlanma suresi : 15dk

Pisirme suresi : 55 dk.

Servis : 8 kisi


Malzemeler


  • 1/2 pk. Burcak biskuvi yada Graham kraker

  • 1 pk krem peynir

  • 1 adet yogunlastirilmis sekerli sut (sweetened condensed milk) [14 oz. 396gr ]

  • 1 yumurta

  • 3 kasik limon suyu

  • 2 kasik cilek receli

Hazirlanisi


  • Krem peyniri mixerde iyice cirpin. icerisine yumurtayi ekleyip tekrar cirpin ve yogunlastirilmis sutu ve limon suyunu ekleyip hepsini tekrar karistirin.

  • Biskuvileri iyice un haline gelene kadar rondoda ezin ve icine 1.5 kasik eritilmis margarin ilave edip yapiskan bir hale gelmesini saglayin.

  • Kare bir borcamin icerisine yada pay kalibiniza biskuvi karisimini iyice bastirarak doseyin ve isitilmis firinda 5 dk. pisirin.

  • Cilek recelinin icerisine 1 cay kasigi limon suyu ilave edip akiskan bir hale getirin.

  • Peynirli karisimi biskuvi tabanini uzerine dokun. Receli damlatarak uzerine sekiller yapin ve onceden isitilmis 150C (300F) firinda yaklasik 55dk. pisirin.

  • Iyice soguduktan sonra dondurma ile servis yapin.

Afiyet olsun


Alev


Yazının devamı...
11 Ocak 2007

Mango Receli  

7 Yorum var

Gecen hafta pazar alisverisi yaparken cok uygun bir fiyata kasa ile mango satildigini gorduk ve 2 aile 1 kasa Mango alip paylastik. Tabii aldiktan sonra bunlari nasil tuketecegimizi pek dusunmemistik. Mandalina gibi bir meyva degilki hergun enaz 3-5 tane yenebilsin :) Yogurtlu mango, mango salatasi derken hala dolapta yenilmeyi bekleyen ve nerdeyse bozulmak uzere olan mangolari gorunce en iyisi Mango receli yapmak diye dusundum. Aslinda daha once hic mango receli yapmadim ve yemedim. Nasil bir tadi olucagi konusunda hic bir fikrim yoktu. Fakat simdi dusunuyorumda iyiki yapmisim diyorum. Cok degisik ve lezzetli bir tadi oldu ve esim cok begendi. Hatta mango simdi ucuzken alip 2-3 kavanoz yapip saklamami bile istedi :) Eger elinizde mango varsa gercekten degerlendirmek icin harika bir yontem , mutlaka tavsiye ederim.


Mango tatli bir meyve oldugu icin seker ayarini kendi zevkinize gore ayarlayabilirsiniz. 3 bardak seker 4 mango icin yeterli oldu. Ama siz istediginiz kadar arzu ederseniz ekleyebilirsiniz.



Malzemeler


  • 4 adet Mango

  • 3 bardak seker

  • 3 bardak su

  • yarim limon suyu

Hazirlanisi

  1. Mangoyu soyup kucuk kup seklinde dograyin.
  2. Derin bir kabin icine mangolari, sekeri ve suyu aktarip yaklasik 30 dk. kaynatin.
  3. Recel kivamina gelince ocaktan alip limon suyunu ekleyin.
Afiyet olsun


Alev


Yazının devamı...
04 Ocak 2007
0 Yorum var

Arkadaslar

Turkiye'den gelen misafirlerimiz oldugu icin bloguma bir suredir yeni bir seyler ekleme firsati bulamiyorum. Insallah en kisa zamanda geri donecegim.

Beni bekleyin :)

Sevgiler


Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails