14 Aralık 2007

Ye#29 : Zeytinyağlı Buğday Salatasi  

4 Yorum var


Ye#29 'un ev sahibi Sıcak Paylaşımlar 'dan sevgili Aysel'e konu seçimi ve bizleri ağırladığı için teşekkürlerimi gönderiğiyorum...

Zeytinyağ bildim bileli evimizin değişmez lezzetidir. Yemeklerde kullanımın yanısıra kahvaltılarda peynirin veya domatesin üzerine azıcık gezdiririz yada , baharatları karıştırıp ekmeğe bana bana yeriz.Yani bizim evde zeytinyağ olmaz ise olmaz... Anneannem her sene bize mutlaka zeytin ve zeytinyağ hazırlayıp gönderirdi. Buyüzden bugüne kadar marketlerden ne zeytinyağı nede zeytin alıp kullanmışızdır. Bende Türkiye'den dönerken mutlaka çantama bir şişe zeytinyağı atardım. Tabii gümrükte biraz zor anlar yaşamıyor değildim ama neyse bu streste sonunda bitti. Artık bende marketlerden yabancı zeytinyağları almak zorunda kalmıyorum. :-) Çok şükür burada da artık kendi zeytinyağımızı kullanabiliyoruz .

İşte bizim evde bukadar zeytinyağ çok seviliyor ama acaba ben zeytinyağlı yemekler yapıyormuyum diye sorarsanız cevabım " çok fazla değil" olucak. Zeytinyağını kullanmayı çok sevmeme rağmen buradaki fasulyeler ve barbunyalardan annemin en sevdiğim o güzelim zeytinyağlılarını yapabilmek imkansız. Bir çok kere denedim ama o lezzetin bence yanına bile yaklaşamadım. Biliyorum belki illa fasulyemi diyeceksiniz. Ama zeytinyağlı deyince benim aklıma ilk gelen zeytinyağlı dolma ve zeytinyağlı barbunyadır. Pırasa ve yerelması ile aramız pek hoş olmadığı için bende bu etkinliğe farklı bir tarif ile katılmak istedim. Gerçekten çok lezzetli ve bir okadar da sağlıklı bir yemek oluyor. Tek başına yenildiğinde bile gerçekten doyurucu. Bizim evimizde çok sevildi umarım sizde beğenirsiniz.


Malzemeler
Toplam süre: 45 dk.

  • 1+1/4 bardak Su
  • 1/2 bardak aşurelik buğday
  • 1 adet konserve siyah fasulye (yaklaşık 430gr)
  • Yarım Mango
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • yarım çay kaşığı zencefil tozu
  • tuz
Hazırlanışı
  • Buğdayları suda yaklaşık 45 dk. haşlayın ve süzün. (Ben düdüklü tencere kullanmıştım daha kısa sürede (15dk) haşladım.)
  • Konserve fasulyeleri süzüp yıkayın. (Konserve bulamazsanız sizde haşlayıp kullanabilirsiniz)
  • Mango'yu küçük kara şekillerde kesip hazırlayın. (Mangonun nasıl kesildiğini burada daha önce resimlemiştim. )
  • Havucu ortadan ikiye bölün ve sebze soyucu alet ile zar şeklinde uzunlamasına ince ince kesin.
  • Zeytinyağı, sirkeyi ve zencefil tozunu karıştırın.
  • Tüm malzemeleri bir kaba aktarın ve zeytinyağı ile karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun

4 Yorum var: to “ Ye#29 : Zeytinyağlı Buğday Salatasi


  • 12/16/2007 2:13 ÖS  

    Alevim,

    ne hoş bir tarif, ne hoş bir fotoğraf.

    Ellerine sağlık hayatım

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com


  • 12/16/2007 3:50 ÖS  

    Merhaba Alev,
    Anne tarafından Ayvalık'lı olduğumuz için zeytinyağı bizde de çok fazla tüketilir. Çocukken ekmeğe yağ sürülüp yenilirdi ya, bize zeytinyağı döküp verirlerdi!...
    Buğday salatanı da çok beğendim. Mutlaka deneyeceğim:)
    Sevgiler:)


  • 12/16/2007 6:53 ÖS  

    Sevgili Alev rengarenk çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler...


  • 12/17/2007 5:51 ÖÖ  

    Sevgili Alevcigim,insanin vejeteryan arkadaslari olunca hep türlü türlü yemek arayisinda.Bugdayi coookkk seven biri olarak bu salata birdaha ki soframizda yer alacak.SEVGILER

linkwithin

Related Posts with Thumbnails