03 Aralık 2007

Köfte Çeliği  

2 Yorum var

Bu ayki Kevgir dergisi sevgili Esra için hazırlandı. Blogunda bizimle paylaştığı tüm tarifler, bir gün içerisinde dostlar tarafından paylaşıldı ve dolu dolu çok güzel bir dergi ortaya çıkarıldı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bende bu sayıda bir köfte tarifini denedim. Daha önce ne adını duymuşluğum vardı nede tadına bakmıştım. Değişik ve Kayseri mutfağına özgü birşey olsun istediğim için bu tarifi seçtim umarım başarabilmişimdir. Diğer tüm güzel tarifler için Esra özel sayısı Kevgir dergisine buradan ulaşabilirsiniz.

" Esra ile son konuştuğumuzda Kayseri mutfağını ve özellikle kayseri mantısını çok beğendiğimi ve öğrenmek istedigimi söylemiştim. Bana "canım sen hiç merak etme, en bilenini bulur sana öğretirim. Hatta sana mantıda postalardım ama şimdi gümrüğe takılır olmaz" demisti. Cok tatlı ve cok şakacıydı.

Huzur icinde uyu sevgili Öğretmenim.



MALZEMELER

Esra'nın dediğine göre " kışları sıkça yapılan (sobanın üzerinde pişirmek için) bir yemek… Belli bir ölçüsü yok herkes kendince bir ölçü kullanabilir."

  • 1 fincan ince bulgur
  • 1 fincan daha kalın Bulgur
  • 1 fincan Kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz.pul biber,karabiber,nane,kekik,kimyon
  • 1 Yumurta
  • Az Miktarda Un
YAPILIŞI
  1. Bulgurları yıkayın ve un hariç diğer tüm malzemelerle karıştırın.
  2. Bulgurlar dağılmayıp köfte kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse icerisine bir miktar un ekleyin. ( Ben yaklaşık 1 yemek kaşığı un ekledim.)
  3. İstediğiniz köfte şeklini verip çok az yağladığınız tavada cok kısık ateşte veya tost makinasında pişirin.
Afiyet olsun.

2 Yorum var: to “ Köfte Çeliği


  • 11/27/2008 9:14 ÖÖ  

    ellerinize saglik, hangi tur kiyma kullandiginizi sorabilirmiyim? hindi vaya tavuk kiyma ile de olur mu?


  • 11/27/2008 1:21 ÖS  

    Tesekkur ederim. Ben dana kiyma kullanmistim. Ama hindi kiymasi ilede olabilir sanirim. Hic denemedim :)

linkwithin

Related Posts with Thumbnails