11 Kasım 2007

Lor Peynirli & Portakallı Kek  

11 Yorum var


Lor peyniri (Ricotta) ile yapılan tariflere devam...

Elimde bol miktarda lor peyniri kalınca ve keki de çok sevdiğimiz için işte ortaya böyle güzel ve değişik bir kek çıktı. Tabii lor peynirli kek olurmu diye düşünenler olabilir. İnanın oluyor ve inanılmaz lezzetli oluyor. Ama bu bildiğimiz anlamda ve daha öncede bir tarifini verdiğim tuzlu bir kek değil aksine tatlı ve ıslak kek kıvamında kuru olmayan sapsarı tatlı bir kek. Lor peynirinin içinde olduğunu kesinlikle anlamıyorsunuz bile. İçine isterseniz ahududu, çilek, bögurtlen gibi meyvelerde koyarak lezzetini arttırabilirsiniz.

Lor peyniri ile ricotta peyniri birbirine benzeyen peynirler olsada dün aklıma birşey takıldı. Burada satılan ricotta peyniri çok kuru olmayan hafif sulu bir peynir. Eğer kullandığınız lor peyniri çok kuru ise çok az süt ile karıştırarak hafifçe sulandırabilirsiniz. Yada tarifimde kullandığım süt miktarını kek hamurunun kıvamına göre ayarlayıp ilave süt ekleyebilirsiniz. Eğer lor peyniriniz yoksa sütü ısıtıp içerisine 2-3 damla limon suyu katarak kendi lor peynirinizi de yapabilirsiniz. Evde yapılan lor peynirleri hem çok daha lezzetli oluyor.

Lor peyniri ile yaptığım tariflere tekrar göz atmak isterseniz buraya linklerini ilave ediyorum. Değişmeyen lor peynirli favorim çikolatalı tartı ise cikolata sevenlere ithaf ediyorum :)


Malzemeler
  • 1/3 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak şeker
  • 3 yumurta
  • 1/4 bardak süt
  • 1/3 bardak sıkılmış portakal suyu
  • 1 bardak lor peyniri
  • 2 bardak Un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Çilek veya ahududu (opsiyon)
Hazırlanışı
  1. Şeker ile yumurtaları iyice çırpıp krema haline getirin. Yağı ve lor peynirini katıp tekrar karıştırın.
  2. Sütü, portakal suyunu ve rendesini ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma ilave edin. Tüm malzemeler iyice karışıp kek kıvamına gelene kadar karıştırın. Arzu ederseniz içerisine çilek veya ahududu ekleyebilirsiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 325F (165C) fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

11 Yorum var: to “ Lor Peynirli & Portakallı Kek


  • 11/11/2007 6:59 ÖS  

    Alev'cim site degismis!!!güzel de olmus.Eline saglik.Ricotta ile yapilan her seye bayilirim.Benim de bugun brunch ta arkadaslarim vardi.Domatesli Ricotta tart yaptim,Bayildilar....bir iki gün icinde yayinlayacagim.Sevgiler


  • 11/12/2007 12:43 ÖÖ  

    Alev, hem portakal, hem peynir. Yağı da az. Boş boş kalori alınmıyacak. Hoşuma gitti bu tarifin de. Denemem gerek.

    Sevgiyle, Nane Limon


  • 11/12/2007 5:53 ÖÖ  

    Cok güzel görünüyor.Lor peynirli olunca zaten lezzetli olur.Ellerine salgik.


  • 11/12/2007 6:22 ÖÖ  

    Döktürüyorsun Alev:) Bu kek de çok güzel olmuştur çookk.. Zaten lor deyince akan sular duruyor, kekte niye olmasın? Denemek gerek..


  • 11/12/2007 2:26 ÖS  

    Sevgili Alev,

    Sayfanı açar açmaz yüzüme çarpan bu şahane kekle sarsıldım, canım sabahtan beri portakallı kek istiyorken daha bir anlamlı oldu tabi :-( rahatsızım ve pek mutfakta bulunamıyorum birkaç gündür, sanırım kekini denemek için biraz beklemem gerekecek, ellerine sağlık, şimdi blogunu biraz daha karıştırmaya gidiyorum :-)
    İyiki yorum yazdın da geldim buraya, sevgiler

    Derya
    www.bolbolye.com


  • 11/12/2007 10:52 ÖS  

    Ellerine sgalik Alev'cigim,
    Bende denemek istiyorum bu tarifini.

    Sevgilerimi gonderiyorum ve iyi bir hafta diliyorum.


  • 11/13/2007 12:25 ÖÖ  

    Sevgili Alev,
    Merakıma yenildim soruyorum, senin linklerin nerede?


  • 11/13/2007 10:07 ÖÖ  

    merhaba öncelikle sayfanızın yeni dizaynı pek güzel olmuş. gayet sıcak ve güzel duruyor. çikolatalı tart tarifini not aldım mutlaka deneyip yazarım...


  • 11/13/2007 1:02 ÖS  

    Serap, merakla bekliyorum tarifini.

    Munevver, umarim begenirsiniz sizde. Cok hafif ve lezzetli oldu.

    Yaren, lor gercekten herseye yakisiyor sanki.

    Sibelcim, tesekkur ederim. Sende biliyorum lor sevenlerdensin. Umarim denersin tarifimi,

    Deryacim
    Ne guzel beni ziyater etmen. Cok mutlu oldum.

    Aybike,
    Saol canim. Simdiden afiyetler :)

    Tijencim
    Sayfamin tasarimini yavas yavas yeniliyorum. Yakinda :)

    Yesil kivi
    Daha henuz tamamlayamadim yapmak istedigim 2-3 sey daha var ama Sayfami begenmene sevindim. Cikolatali tart ..himmm.. canim cekti. yine yapsam mi acaba...


  • 1/08/2008 12:00 ÖÖ  

    Merhaba Alev, Ricotta ile Lor peyniri konusunda uzun zamandir soru isaretlerim mevcut. Kuskulaniyordum ama birinin ayni sey olduklarini soylemesi benim icin cok iyi oldu. Buna gore ben Lor peynirli her tarif icin ricotta kullanabilirim. Ricotta'yi oldugu gibi kullanabilir miyim peki, yani suzmem gerekiyor mu acaba?
    a bir de Ricotta'nin cesitleri var yanlis hatirlamiyorsam... ben markette incelemeye alayim en iyisi ricottayi :)
    sevgiler
    fulya


  • 7/07/2008 4:26 ÖÖ  

    sevgili alev hn. elimde tatlı lor var. ayvalıktan geldi,okadar iyi bir zamanda bakmışımki bu geçen seneki tarifinize benim için harika bir lezzet olacak. sonucu yazacağım size.. taze frambuazda var koysammı acaba..ıslak olur diye içi tereddüt ediyorumm daa..

    tşkrlrr sevgiler..

linkwithin

Related Posts with Thumbnails