18 Kasım 2007

Çikolatalı Krema (Custard)  

6 Yorum var

Farkettim ki bir tatlı ve özellikle çikolata hastası olan biri için bloğumda yeteri kadar çikolatalı tariflere yer vermemişim. Oysaki en severek yaptığım ve tabiki yediğim tatlı çeşidi çikolatalı olanlar. Sanırım sebebi hemen tüketildikleri için resmini çekmeye fırsat bulamıyor olmam :)

Bu tarif biraz ölümcül bişi. Çikolatayı ve özellikle crema tarzı yoğun bir tat seviyorsanız işte bu tarif sizin için. Özellikle üzerine kaymaklı dondurma ile inanın nefissssss oluyor.

Malzemeler

  • 1 bardak krema
  • 57 gr. (2 oz) bitter çikolata
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı

  1. Fırını 165°C (325°F) ısıtın.
  2. Kremayı ateşe dayanıklı bir kaba aktarın ve kabın kenarlarında ufak baloncuklar çıkana kadar kaynatın. Ocaktan alıp içerisine minik parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  3. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri krema haline gelene kadar yaklaşık 5 dk. çırpın. Yavaş yavaş çikolatalı karışımı ve vanilyayı ekleyin. Çikolatalı karışımın çok sıcak olmamasına dikkat edin.
  4. 4 veya 6 adet ufak porselen kaplara ramekin)veya fincana çikolatalı kremayı yarısına kadar aktarın. Kapların üzerşerini aliminyum folyo ile tek tek kapatın.
  5. Fincanları derin bir tepsiye koyup, tepsinin içine kapların yarısına kadar gelecek kadar sıcak su koyun ve fırına yerleştirin. Yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
Afiyet olsun.

6 Yorum var: to “ Çikolatalı Krema (Custard)


  • 11/18/2007 4:52 ÖS  

    Alev, işte o benim .. :)
    O ölümcül tadı evire çevire yemek istiyorum :)))

    ellerine sağlık nefis..

    Sıcacık sevgiler..

    Yazı başlıklarını blog manşetde görmeyi çok isterim ...


  • 11/19/2007 10:41 ÖÖ  

    slm sanırım akrabayız internette öylesine dolaşırken rastladımkayınbiraderimkahve işiyle uğraşıyor yazısını okuyunca ilgimi çekti eşinizin halası benim annem


  • 11/20/2007 4:34 ÖÖ  

    Merhaba,


    Bu ne süper bir lezzet ve görüntü. Tarifinizi aldım, teşekkür ederim.
    Sevgilerimle.


  • 11/20/2007 9:46 ÖÖ  

    Zerrin, begendigine sevindim canim.

    Isimsiz,
    Keske isminizi biraksaydiniz nekadar guzel olurdu. Esim cok merak etti ve sizi tanimak isteriz.

    Betul
    Begenmene sevindim. Simdiden afiyet olsun


  • 11/21/2007 3:25 ÖÖ  

    slm ben isimsiz ,ismim hülya eşinizin birtane halası var zaten kendisi tanıyormu bilmiyorum ama ismi tuze . siteye rastladıktan sonra emin olmak için dayımı aradım oda evet alevin öyle bir sitesi var dedi.sizinde garibinize gitmiştir eminim biz ilginç bir aileyiz galiba.dayım hep çocuklarını anlatır bize büyükbi gururla ,aslında hepinizi tanıyoruz gıyabınızda ama tanışmak yıllardır kısmet olmadı kısmet böyleymiş.slm ve dua ile ...


  • 11/22/2007 12:31 ÖÖ  

    Alev'cigim,
    Krema olarak sour cream mi kullandin, digerlerinden mi?
    Sevgiler

linkwithin

Related Posts with Thumbnails