05 Kasım 2007

Badem & Kayısılı Yulaflı Kurabiye  

0 Yorum var

Yulafı, genelde müsli olarak yani içinde kurutulmuş meyve parçacıkları ile birlikte kahvaltıda tüketiriz. Yada ekmek yapılırken pişirme aşamasına geldiğinde üzerine serperiz. Peki hiç kurabiye olarak denediniz mi ? İçine istediğiniz meyva parçalarını koyarak değişik lezzetlerde çeşit çeşit yulaflı kurabiyeler yaratabilirsiniz. Özellikle bir bardak sütün yanında harika oluyor. Kevgir dergisinde yazdığım bu kurabiyelerde işte bizim favori kurabiyelerimiz. Dışı hafif sert ama içi inanılmaz yumuşak ve son derece lezzetli...


Malzemeler

  • 1 ¼ bardak Yulaf (oatmeal)
  • ¾ bardak Un
  • ½ tatlı kaşığı karbonat
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 120 gr tereyağ (1 stick)
  • ½ bardak esmer şeker
  • ¼ bardak şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • ¾ bardak kuru kayısı parçaları
  • ¾ bardak badem (minik parçalanmiş)
  • ½ bardak hindistan cevizi (opsiyonel)

Hazırlanışı

  1. Fırını 175 C (350F) ısıtın.
  2. Şekerleri ve yağı krema haline gelene kadar mixerde çırpın. Ardından yumurtayıda ekleyip iyice karıştırın.
  3. Un, yulaf ve karbonatı ilave edin. En son kayısı, hindistan cevizi ve bademi ilave edip hepsi özleşene kadar karıştırın.
  4. Dondurma kaşığı ile hafif yağlanmış yada yaglı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak koyun. Yaklaşık 12 adet orta büyüklükte kurabiye olucaktır.
  5. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk. Pişirin.

Afiyet olsun

linkwithin

Related Posts with Thumbnails