20 Eylül 2007

Sütlü Pirinç Tatlısı  

10 Yorum var

Evlenmeden önce hiç mutfağın yolunu bilmeyen ben, şimdi yeni keşifler için fırsat bulduğum her an mutfağa giriyorum. Tabii bu durumdan eşim gayet memnun :) Aslında bende gayet memnunum. Yemek kitaplarını karıştırmak, yemek bloglarını takip etmek hatta doğaçlama yeni lezzetler yaratmak inanılmaz zevkli gelmeye başladı. Hele bu yemek etkinlikleri muhteşem oluyor.

İşte yine bir yemek etkinliği ve bu seferki konu "Ramazan". Ramazan ayında bundan daha güzel bir konu seçilemezdi sanırım . Ev sahibimiz Süheyla'ya buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.

Pirinç tatlısı hafif sütlü bir tatlı. Yumurtalı, yoğun kremalı (custard) , yani, krem karamele benzeyen tatlıları sevenler için bence denemeye değer. Fakat itiraf etmeliyim benim gibi bir çikolata delisi için çok uygun bir tatlı değil. Belkide tatlıların içinde tek sevmediğim tatlı olan krem karamele benzettiğim için olsa gerek :) . Fakat eşim gayet hafif ve lezzetli olduğunu söyleyince bende etkinliğe bu tatlı ile katılmaya karar verdim. Hayırlı Ramazanlar diliyorum herkese...

Malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı Un
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 2 yumurta
  • 1 çimdik tuz

Şerbeti

  • 1 bardak su
  • 3/4 bardak şeker
  • yarım limon suyu

Hazırlanışı

  • Pirinç bol suda iyice haşlanır ve pürüzsüz hale gelene kadar rondodan geçirilir.
  • Süt kaynatılır. İçerisine şeker, tuz, un, nişasta ve püre haline gelmiş prinç lapası ilave edilir ve kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Ilındığında yumurtalar ilave edilir ve hafif yağlanmış tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Ocaktan alınıcağına yakın limon suyu eklenir. Soğumaya bırakılır.
  • Fırından çıkan muhallebi iyice ılındığında, soğuk şerbet dökülür.

10 Yorum var: to “ Sütlü Pirinç Tatlısı


  • 9/21/2007 5:38 ÖÖ  

    Alev ciğim hoşgeldin. Ben de yeni döndüm tatilden. TAm da seninle yeni tanışmışken tatillerimiz girdi araya. Sebzeli börek ve pirinç tatlısı nefis görünüyor. Elelrine sağlık. Tatille ilgili yaşadığınız problemlere de çok üzüldüm. HEpsi peşpeşe gelmiş. NEyse sağ salim evinize dönmüşsünüz ya önemli olan o... Bebeğin iyi mi? Rahatsızlığı geçtimi? Merak ettim çok... Öpüyorum...


  • 9/24/2007 10:55 ÖÖ  

    Aşkolsun tabii ki eklerim ne demek! Boston nasıl görmeyeli? Alıştın mı oralara?


  • 9/25/2007 5:03 ÖÖ  

    Ellerine sağlık, tatlı nefis görünüyor.


  • 9/25/2007 10:38 ÖÖ  

    çok değişik bir tatlı...dediğin gibi denemekte yarar var..

    ellerine sağlık...


  • 9/25/2007 5:44 ÖS  

    harika bir etkinlik tatlisi olmus ellerine saglik


  • 9/25/2007 7:06 ÖS  

    Tariflerini henuz denemedim ama cok guzel gorunuyorlar en yakin zamanda denemeyi dusunuyorum.
    Yazilarin cok guzel ortak pek cok nokta var diger yurtdisinda yasayanlar gibi..
    Ben de ramazan ayi dolayisiyla kolay baklava tarifimi paylasmak istiyorum.Esim cok sevdigi icin ay da bir baklava yaparim.(Mutfak konusunda pek marifetli olmadigim halde her seferinde cok guzel oluyor.Demekki tarif guzel...)

    Malzemeler
    1- Fillo Dough
    (Ben Athens 20- 14" * 18" olanini kullaniyorum) Tepsiye gore ebatlari degisik olani kullanilabilir
    2-Sivi yag veya eritilmis tereyagi( 227g. unsalted butter)
    3- ogutulmus ceviz (dilediginiz kadar)
    Tarif:
    Tepsiyi yaglayin.
    fillo dough'u acip icinden iki tane alip ikiye katlayarak tepsiye koyun.En ustte kalan yuzeyi yaglayin sonra yine iki tane hamuru ikiye katlayin ve yagladiginiz yuzeyin uzerine koyun.Yine yaglayin.
    Yani 4 katta Bir yaglamis olmaniz yeterli.
    Cevizinide dilerseniz ortasina dilerseniz uste yakin katmana yayabilirsiniz.
    Hamurlar bitince baklavayi kesip en ustunu yaglayin (Once yaglayip sonra kesmeye kalkarsaniz yaglanan parcaciklar yerinden oynar)
    360 fahrenheit sicaklikta Golden Brown oluncaya kadar (yaklasik 40-45 dakika) pisirip iliyinca serbetini dokun.
    Serbeti icin 1.5 bardak su 1.5 bardak seker kullanabilirsiniz.
    Afiyet olsun
    Ozlem'den.


  • 9/26/2007 6:37 ÖÖ  

    MERHABALAR
    Blogunuzu bugün keşfettim ve büyük bir keyifle tümm tariflerinize göz attım ve birkaçını da hemen yazıcıdan alıp yapılacakalr listeme ekledim.hepsi harika görünüyor ellerinize sağlık.linklerime de ekliyeyim bundan sonra takipteyim:)))


  • 9/28/2007 2:55 ÖS  

    Handecim
    Sukur kavusturana :) Bebisim cok sukur iyi. Senin tatilde sitene baktim cok guzel gecmis gorunuyor.

    Tijen cok saol canim. Boston'a alismak ne kelime cok sevdim bile.

    Pembeli, disal, nino
    Cok tesekkur ederim. Guzel bir etkinlik ve degisik bir tatli oldu.

    Ozlem
    Tarifin icin cok saol. Mutlaka deneyecegim bu baklavayi.

    Pelin
    Begenmis olmana cok sevindim, Yorumlar ile daha cok sevk geliyor insana degisik seyler yapmak icin.


  • 10/04/2007 4:09 ÖÖ  

    merhaba
    tatlınız çok güzel görünüyor, not aldım, deneyeceğim.


  • 10/21/2007 3:31 ÖS  

    Merhaba,

    Ben de blogunuzu yeni okudum. Tatlı çok güzel görünüyor. Tarifi not ettim. Elinize sağlık.

    Betül-yemekkutusu

linkwithin

Related Posts with Thumbnails