19 Eylül 2007

Sebzeli Börek  

3 Yorum var


Geçen gün buzluğumu düzenlerken uzun zamandır bekleyen yufkaları gördüm ve artık daha fazla bekletmeden bir börek yapmalı dedim. Burada marketlerde satılan Apollo markalı FILO yufkaydı ve açtığımda büyük bir hüsrana uğradım. Yufka çok ince nerdeyse elimde dağılıp gidiyordu. Zaten bu yufkalar kağıt gibi oluyorlar. Nerde bizim güzelim yufkalarımız. Birde yufka açmayı öğrenebilsem değme artık böreklerin tadına :)

İç malzeme olarak evde ne var diye dolabı karıştırdım ve birer adet patlıcan ve kabak buldum. Bundan harika malzeme olmaz diye işe koyuldum. Yufkalara çok söylenmiştim ama sonuç beklediğimden çok daha güzel oldu. Yufkalar 7 numara ve ince olduğundan börek çıtır çıtır ve çok lezzetli olmuştu. Bende bu tarif mutlaka paylaşılmalı dedim ve resmini çektim. İşte iftarda yenebilecek güzel bir börek alternatifi diyorum. Haydi afiyet olsun.

Malzemeler
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 ufak soğan
  • 1 adet iri domates
  • 7 numara Fılo yufka
  • 1 bardak Süt
  • 1 yumurta,
  • 1/2 bardak zeytinyağ

Hazırlanışı

  • Patlıcanı minik kare kare doğrayıp acısını alması için tuzlu suda biraz bekletin.
  • Soğanları çok ince doğrayıp tavada az yağla pembeleşene kadar kavurun. Ardından patlıcanları ekleyip 2-3 dk. kavurmaya devam edin.
  • Kabağı yine küçük kare halde dilimleyin ve patlıcanlı karışıma ilave edin. Ardından domatesi rendeleyip hepsi yumuşayana kadar pişirin. İstediğiniz ölçüde tuz ve biber atmayı unutmayın.
  • Bir kasede yumurtayı, sütü ve zeytinyağını karıştırın.
  • Bir tepsiye önce bir adet yufkayı koyun. sütlü karışımdan sürüp tekrar 2 kat daha yufka serin. Yufkayı parçalayarak koyabilirsiniz. Daha güzel oluyor. Üzerine patlıcanlı karışımı yayıp tekrar yufka, sütlü karışım, yufka serip istenildiği kadar kalınlıkta böreği hazırlayın. En son üzerine kalan sütlü karışımı döküp 375C fırında yaklaşık 30 dk. pişirin.

Önemli not: Türkiye deki yufkalar daha farklı olduğundan aralara koyacağınız yufka miktarını isteğinize göre belirleyebilirsiniz. Filo yufka çok ince olduğu için ben en az 3-4 adet yufkayı parçalayarak koymuştum.

Afiyet Olsun.

3 Yorum var: to “ Sebzeli Börek


  • 9/20/2007 6:34 ÖÖ  

    Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler..


  • 9/20/2007 12:06 ÖS  

    Alev'cigim,
    Ellerine saglik. Ne guzel seyler yapiyorsun, bebisinden firsat bulup.
    Sevgiler


  • 9/20/2007 4:33 ÖS  

    Ben artik 4 numara ile yapiyorum borekleri, sanki daha iyi oluyor.Tavsiye ederim
    Sebzeli borek yaninda cay mi alsaaaa, ayran mi?Hangisi var:)

linkwithin

Related Posts with Thumbnails