13 Haziran 2007

Hindistan cevizli & Muzlu Kek  

3 Yorum var

Hindistan cevizli keki herzaman cok sevmişimdir. Hem kokusu hemde lezzeti harika oluyor. Bu kekin içinde ise hem hindistan cevizi hem sütü hemde muz var. Artık lezzeti konusunda birşey dememe sanırım gerek kalmıyor değilmi. Ayrıca diğer güzel bir tarafı hiç yağ kullanmıyorsunuz. Kek hafif nemli gibi olduğundan özellikle ertesi günü bence çok daha lezzetli oluyor. Minik kızım uyanmadan hemen tarifini yazsam iyi olucak yoksa yine vakit bulamayacağım.

Sevgiyle kalın.

Bardak = Cup (240ml)
Tatlı kaşığı = Teaspoon
Yemek kaşığı = Tablespoon


Malzemeler

  • 1 bardak hindistan cevizi
  • 1 bardak şeker
  • 1 + 1/2 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 bardak ezilmiş muz (yaklaşık 2 büyük muz)
  • 1 bardak hindistan cevizi sütü
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilla esansı

Hazırlanışı

  • Fırını 175 derece (350F) ısıtın. Ufak dikdörtgen borcam kalıbı (10.5 cm x 20.5 cm) hafif yağlayın ve içine çok az un serpin.
  • Yumurtayı ve şekeri çırptıktan sonra sütü ve vanilyayı ekleyin. Ardından muzları çatalla iyice ezip karışıma ilave edin.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve hindistan cevizini karıştırın. Diğer ıslak malzemelere ekleyip tüm malzemeler ıslanana kadar yavaşça karıştırıp kek kalıbına aktarın.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat - 1 saat 10dk. veya ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Benim fırınım için 1 saat yeterli gelmişti.
Afiyet olsun.


3 Yorum var: to “ Hindistan cevizli & Muzlu Kek


  • 6/15/2007 4:25 ÖÖ  

    kekiniz çok güzel ve besleyici gözüküyor. karbonat ve kabartma tozu aynı anda kullanılıyor demek.
    elinize sağlık!
    sevgiler
    gorki


  • 6/15/2007 8:24 ÖÖ  

    Alev ciğim nihayet döndün aramıza. Tam seni bulmuşken çooookkk uzun zaman haber alamadım senden. hergün sayfana baka baka bir hal oldum.Yeni evin hayırlı olsun ve sana huzur ve mutluluk getirsin. Kekin de çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık. Yeni bir mutfakta hazırlanan yemeklerinde tadına doyum olmaz hani :)


  • 6/20/2007 12:19 ÖS  

    Gezicini

    Bircok kek tarifimdemde herikisini birlikte kullaniyorum. Sonucu bence cok guzel oluyor.

    Hande'cim
    Evet nihayet donebildim. Inan bu sicak dostluklari cok ozlemisim. Insallah daha kisa araliklarla tarifleri yayinlayacagim. Bu arada bende senin sayfana bakmadan gecmiyorum hic :)

linkwithin

Related Posts with Thumbnails