20 Ocak 2007

Kolay Cheesecake  

7 Yorum var


Bu tarifi vermeden once aslinda cok dusundum. Cunku icerisinde kullanilan yogunlastirilmis sutun Turkiye'de satildigindan emin degilim. Buyuzden cokda faydali bir tarif olmayacagini dusundum. Fakat lezzeti ve kolay yapimi yuzunden en azindan arsivimde yer almasini ve bu sutu bulabilenler icin alternatif bir tarif olmasi icin yazmaya karar verdim. Yurt disinda yasayan arkadaslar sanirim bu kucuk konservelerde satilan sutu bulabileceklerdir.

Malzemesi inanilmaz derecede az olmasina ragmen tadi klasik chesecakeler ile ayni hatta daha bile yogun diyebilirim. Tabani olarak aslinda kakaolu bir taban ve icinede eritilmis cikolata koymayi dusunuyordum. Fakat elimde hazirda bunlari bulamadigim icin normal graham kraker ve cilek receli ile yaptim. Sonuc bence basariliydi ama bir cikolata delisi olarak bu tarifin birde cikolatali versiyonunu en kisa zamanda yapacagim. Yogunlastirilmis sutun icerisinde seker oldugu icin tarifte seker kullanilmiyor. Eger cok sekerli olmasin diyorsaniz icine recel koymayabilirsiniz. Secim tamamen sizin olucaktir ama siyah cikolata eritip ilave ederseniz sanirim hem goruntu olarak hemde lezzet olarak daha hos bir tad yakalayabilirsiniz. Birde uzerine dondurma koyarak servis yapmayi deneyin derim :)



Hazirlanma suresi : 15dk

Pisirme suresi : 55 dk.

Servis : 8 kisi


Malzemeler


  • 1/2 pk. Burcak biskuvi yada Graham kraker

  • 1 pk krem peynir

  • 1 adet yogunlastirilmis sekerli sut (sweetened condensed milk) [14 oz. 396gr ]

  • 1 yumurta

  • 3 kasik limon suyu

  • 2 kasik cilek receli

Hazirlanisi


  • Krem peyniri mixerde iyice cirpin. icerisine yumurtayi ekleyip tekrar cirpin ve yogunlastirilmis sutu ve limon suyunu ekleyip hepsini tekrar karistirin.

  • Biskuvileri iyice un haline gelene kadar rondoda ezin ve icine 1.5 kasik eritilmis margarin ilave edip yapiskan bir hale gelmesini saglayin.

  • Kare bir borcamin icerisine yada pay kalibiniza biskuvi karisimini iyice bastirarak doseyin ve isitilmis firinda 5 dk. pisirin.

  • Cilek recelinin icerisine 1 cay kasigi limon suyu ilave edip akiskan bir hale getirin.

  • Peynirli karisimi biskuvi tabanini uzerine dokun. Receli damlatarak uzerine sekiller yapin ve onceden isitilmis 150C (300F) firinda yaklasik 55dk. pisirin.

  • Iyice soguduktan sonra dondurma ile servis yapin.

Afiyet olsun


Alev

7 Yorum var: to “ Kolay Cheesecake


  • 2/12/2007 3:04 ÖS  

    slm.ben muhtesem görüntüyü yapmak istiyorum ama rica etsem kulladiginiz krem peynirinin almancasini yazarmisiniz vede sormak istiyorum acaba bisküvileri kaliba dökmeden önce kalibi yagladinizmi diye soracaktim.simdiden tsk´ler.


  • 2/13/2007 12:05 ÖÖ  

    Merhaba
    Almanca bilmedigim icin ne yazikki yardimci olamayacagim uzgunum. Biskuviler zaten yagla karistirdigi icin tepsiyi tekrar yaglamaniza gerek yok. Kaliba aktarip uzerini iyice bastirip sekillendirin.
    Simdiden afiyet olsun :)


  • 3/16/2007 1:00 ÖS  

    Görüntü muhtesem, eminim lezzet de öyle.. bu bloga zeytinli ekmek ararken rastladim, gercekten harika tarifler var. (Seftalili tarta bayildim örnegin! :P)

    Un kurabiyesinde size olan durum (ki ben de cok severim ve henüz iyi bir tarif denemedim ama bu bence gayet aday :)), bende cheesecake icin gecerli. Yani bir iki tarif denemisligim var ama hani o ilk kez yedigimde aldigim ve "hmm demek böyleymis cheesecake" dedigim tadi henuz bulamadim, ya cok agir oluyor tarifler, ya da malzemeleri orantisiz ölcülerde, 3 paket labne gibi..

    Ama bu tarifi sanirim denemem gerek, cünkü cooook leziz görünüyor!! Acaba nasil bir tadi oluyor, cok tatli mi, hafif eksice gibi mi, veya yogun mu ya da baska tatlarla (portakal gibi) birlestirilmeye uygun sakinca mi?

    Ben Almanya'nin Aachen kentinde ögrenciyim ve bu süt de kondensmilk olsa gerek (öyle degil mi, anonym?). Bu arada krem peynir eger TR'den bildigimiz örnegin labne ise, bu Almanya'da Frischkäse olabilir, yok eger Pinar Beyaz gibi birseyse, bunun sanirim burada karsiligi yok. Tabii Türk marketlerinde hemen her sey bulunuyor, degil mi ;)

    Tekrar tebrikler bu güzel blog icin, bebisinize saglikli sizlerle nice mutlu yillar dilerim.
    Kolay gelsin!

    Sevgiler,
    Eda


  • 3/29/2007 6:22 ÖS  

    Alev,

    sweetened condensed milk paketi ne kadar buyuk? Bir bardak gibi mi? 200ml? daha az mi?

    Tesekkurler,
    Bebeginiz saglikli uzun omurlu olsun, anali babali buyusun..

    Isil,


  • 3/29/2007 6:30 ÖS  

    Isil

    KAc gr. oldugunu yazmamisim gercekten hemen tariften duzeltecegim. 1 kucuk konserve 14oz (396gr) kullandim.

    Edacim

    Krem peynir, labne karsiligi degil. Daha cok Pinar Krem peynir karsiligi olucak. Bu degisik bir kek. Condensed milk yogun ve tatli oldugu icin farkli bir lezzet veriyor. Yalniz eger cok tatli sevmiyorsan recel yerine siyah cikalata kullanabilirsin :)


  • 12/01/2008 5:34 ÖS  

    harika gorunuyor. ellerinize saglik. :) graham krakerler marketlerde tarcinli veya balli sekilde satiliyor. siz sadesinden mi kullandiniz veya muadili bir baska buskivi ne olabilir yada burcak buskivi yerine ne olabilir?


  • 12/10/2008 8:32 ÖS  

    Ben sade olandan ve burcak biskuvi kullaniyorum. FArkli bloglarda biskuvi tarifleri gormustum ama hic denemedim.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails