Seftalili Turta
Kategori: Kekler, Tartlar ve Peykekler 15 Yorum varBu lezzetli turta tadindaki kekin tarifini uzun bir suredir yayinlayamadim. Ama beni mazur goreceginize eminim. Canim annem ve babam hayatlarinda ilk defa ucaga bindiler, 10 saat uctular ve bize kalmaya geldiler. Heyecanimi anlatmam imkansiz. Onlarin gelmesini beklemek sonra kavusmak derken tarifde bir turlu yayinlanamadi. Tarifini yayinlamadan bile gelen o guzel mesajlarada cok tesekkur ederim. Acikcasi hakikaten goruntusu kadar lezzetide cok guzel olan ve yiyenlerin israrla tarifini sordugu bu lezzeti cok daha once yayinlamak istemistim ama bir turlu yapip resimlemek kismet olmamisti. Neyse sonunda bugune nasipmis :) Daha fazla lafimi uzatmadan artik tarifimi yazayim dimi..
Sevgiyle kalin
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1.5 bardak seker
- 1 pk. margarin
- 3 bardak Un
- 1 pk. vanilya
- 1pk, kabartma tozu
- 2 adet Seftali
- Pudra sekeri
- Yumurtalari ve sekeri mixer ile yaklasik 8-10 dk. kar beyaz olana kadar cirpin.
- Yumusak margarini ilave edip tekrar krema kivamina gelene kadar karistirin.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip kek kivamina gelene kadar karistirin.
- Kare borcami yaglayip hafif un serpin ve karisimi aktarin.
- Uzerine seftali dilimleri dizip 150C (300F) dereceli onceden isitilmis firinda yaklasik 1 saat pisirin. Firin sicakliklari farkli olabileceginden mutlaka pisip pismedigini keke bir cubuk batirarak kontrol etmeyi unutmayin.
- Kek soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serptikten sonra servis yapin.
Alev
Yazının devamı...