31 Aralık 2006

Iyi Bayramlar  

2 Yorum var

Oncelikle hepinizin mubarek KURBAN BAYRAMINI Kutluyor ve 2007 yilinin saglik , sihhat ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Sevgi ve Saglikla

ALEV


Yazının devamı...
01 Aralık 2006

Patlıcanlı Poğaça Börek  

9 Yorum var


Hatirliyorumda ilk defa yufka ile patlicanli borek yaptigimda esim patlicani cok sevmedigi icin hatirimi kirmayip biraz cekinerek de olsa yemisti. Daha sonra ise devamli hani su patlicanli bir borek yapiyordun , tekrar yapsana demeye basladi. Anlayacaginiz artik bizim evde patlicanla yapilan herturlu borek sevilerek yenmeye basladi :) Bu tarif ise cok daha farkli ve bence ayni oranda lezzetli. Hamuru ayni pogaca kivaminda ve agizda dagildigi icin ismine pogaca borek daha yakisir diye dusundum.

Sadece hazirladiginiz rulonun cok uzun olmamasina dikkat edin. Hamuru patlicanli karisima bir kat sarmaniz yeterli boylece icindeki malzemeyle beraber hamurda tam kivaminda pisecektir. Yoksa ic kisimlarinda hamur biraz pismemis kalabilir .

Malzemeler

  • 2 adet kozlenmis patlican
  • 1 adet orta boy sogan
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1/2 su bardagi yogurt (yada sour cream kullanabilirsiniz)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 yumurta ( birisi uzerine surmek icin)
  • Aldigi kadar un
Hazirlanisi
  • Firini 180 (375F) derecede isitin.
  • 2-3 corba kasigi siviyagda soganlari minik minik dograyip rengi degisene kadar kavurun. Ardindanince kiyilmis kozlenmis patlicanlari ve domates rendesini ekleyip 1-2 kere karistirip ocaktan alin. Tuzunu ve biberini isteginize gore ayarlayip ekleyin.
  • Siviyagi, 1 adet yumurta ve yogurt ile ayri bir kapta iyice cirpin. Kabartma tozu, tuz ve unu azar azar ekleyerek ele yapismayacak kivamda yumusak bir hamur hazirlayin. Hamuru 15 dk. dinlendirdikten sonra merdane ile yarim parmak genisliginde acin ve kenarlarindan bicak ile keserek dikdortgen seklini almasini saglayin.
  • Hamurun uzerine malzemeyi yayip cok kalin olmayan bir rulo yapin. Kestigimizde arta kalan hamur parcalarindan sekiller hazirlayip rulonun uzerine susler yapin. Uzerine yumurta sarisi surup onceden isitilmis firinda pisirin.
Afiyet olsun

Alev

Kaynak : Sofra dergisi


Yazının devamı...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails