14 Kasım 2006

Fındıklı Biscotti  

3 Yorum var


Birçok tarifi denedikten sonra artık tam istediğim biscottileri yapmayı başardım. Biscotti denilince artık sanırım hepiniz biliyorsunuz bizim bildiğimiz İzmir gevreğinin birtür italyan versiyonu olan 2 kere pişirilmiş kurabiyeler. Çok çeşitli biscotti tarifleri var. Bazılarında yağ yerine yumurta ve yumurta akı kullanılıyor, birçoğunda ise mutlaka yağ kullanılıyor. Hemen hemen tüm tarifleri denedim ama Alice Medrich'e ait olan bu tarif hepsinden çok daha gevrek ve lezzetli oluyor. Tam anlamıyla dışarıda satılan kıtır kıtır ama bir okadar lezzetli biscottilerim oldu. Tarifinde yağ kullanılmıyor ve hamuru diğer tariflere oranla çok daha yapışkan ve biraz zorlanıyorsunuz. Ama sonuç gerçekten mükemmel. Hamur yapışkan oluyor diye özellikle belirtiyorum ki "acaba eksik un miktarımı var" diye düşünüp tekrar un ilave etmeyin.
Biscottiler hava almayacak bir kavanozun içinde uzun bir süre saklanabiliyor. Çok zor bayatladığı için herzaman çayınızın veya kahvenizin yanında size eşlik edebilecek güzel bir lezzet. Tabii uzun süre yemeden saklayabilirsek. :)


Malzemeler

1 cup = Su bardağı (240 ml)
1 tsp = Tatlı kaşığı (5 ml)

  • 1+2/3 cup Un
  • 1/2 yemek kaşığı karbonat
  • 1/3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı ( veya vanilya)
  • 3/4 cup şeker
  • >
  • 3/4 cup kavrulmuş fındık

Hazırlanışı

  1. Fırını 150 C (300F) ısıtın.
  2. Un, karbonat ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
  3. Diğer kapta yumurta, şeker ve vanillayı kaşıkla iyice karıştırın. Unlu malzemeleri yavaş yavaş ilave ederek yapışkan sarı renkli bir karışım elde edin.
  4. En son olarak fındıkları ufak parçalara ayırıp bu karışıma ilave edin.

  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine 2 uzun şerit halinde elinizle şekil vererek yayın. Bu işlem biraz zor olucaktır. Hamur elinize yapıştığı için azıcık elinizi unlayarak bu işlemi yapabilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 35 dk. pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra 10 dk. soğumasını bekleyin ve yavaşça yağlı kağıttan parçalamadan ayırın.
  7. İnce dilimler halinde kestikten sonra fırın tepsisine tekrar yatay bir şekilde dizin ve her iki tarafınıda 15' er dk. tekrar pişirin.

Pratik bir bilgi :

Fındıkların iç zarlarını kolayca temizlemek için :

2 bardak kaynamış suyun içine 3 yemek kaşığı karbonat atın. Fındıkları bu suyun içinde 3 dk kaynatın. Simsiyah bir su çıkacaktır. Soğuk suyun altında kabuklarını elinizle hafifçe ovuşturarak temizleyebilirsiniz. Çok kolayca kabukların çıktığını göreceksiniz.

Afiyet olsun

Alev

3 Yorum var: to “ Fındıklı Biscotti


  • 11/26/2006 11:14 ÖÖ  

    E-postanı aldım. Teşekkürler Alev...


  • 12/11/2006 9:13 ÖS  

    Alev merhaba,
    Pek cok kereler siteni ziyaret ettim ama hic yorum birakmak kismet olmadi. Ben de biscotti hastasiyim ve internette ki bir suru tarifi denedim. Ama unundan mi, suyundan mi bilmem istedigim gibi olmadi. Simdi senin tarfiini deneyecegim. Umarim sonuc guzel cikar, sana haber verecegim. ben de beklerim sevgiyle,
    Tuba


  • 12/14/2007 9:52 ÖÖ  

    merhaba
    bu günlerde diette oldugumdan tum yagsiz tariflere bayiliyorum.biscottilerini de denedim.tarif harika gozumesine ragmen benimkiler biraz buruk oldu.karbonatini azaltmak gerekiyormus gibi geldi bana

linkwithin

Related Posts with Thumbnails