08 Ekim 2006

Muzlu Kek (Banana Bread)  

14 Yorum var

Merhaba


Uzun bir aradan sonra tekrar bloguma geri donmek inanılmaz heyecan verici. Hepinizi gerçekten cok özledim. Bloguma ve mailime gönderdiğiniz güzel mesajlarınız ile beni yalnız bırakmadığınız için çok çok teşekkur ederim. Bu kadar sıcak dostluklar edinmis olmak inanilmaz bir mutluluk. Yaz dönemi boyunca cok iyi dinlendim, hatta mutfağa hiç uğramadım bile desem yeridir :) Anlayacağınız tam bir tatil yaşadım ama çok şükür şimdi çok çok iyiyim.

Mutfağa geri dönüşümden dolayi esim bu konuda bir hayli mutlu :) Özledigi tüm tatlı ve yemekleri sırayla saymaya başladı bile. Işte özlenen ve bizim evde encok sevilen bu guzel kek tarifini sizinle paylasmak istedim. Amerika'ya geldikten sonra tanıştığım bu kek bizim evde cok seviliyor. Bircok farklı tarifi denedikten sonra artık kendi tarifimi oluşturdum. Resmini cok iyi cekemedim ama lezzeti konusunda eğer bu tarz kekleri seviyorsanız rahatlıkla garanti verebilirim ve mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

NOT: Kek de kullanilan muzlarin kararmis ve yumusamis olmalari onemli. Tazeliginiz kaybetmis muzlarinizi buzluga atip bu kek icin rahatlikla kullanabilirsiniz. Buzlukda muzlar iyice karariyor ama kesinlikle bozulmuyor merak etmeyin.

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tuzsuz margarin (85 gr)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet iyice kararmış muz
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı muskat rendesi (nutmeg)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak ceviz

Hazırlanışı

  • Fırını 175 derece (350F) ısıtın. Ufak dikdörtgen borcam kalıbı hafif yağlayın ve içine çok az un serpin.
  • Cevizleri küçük parçalar haline gelene kadar havanda dövüp hazırlayın.
  • Yağ ve şekeri krema haline gelene kadar mixerde çırpın. Tek tek yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Muzları iyice ezip karışıma ilave edin. Ardından yoğurdu ekleyin.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tüm baharatları karıştırın ve eleyerek karışıma ilave edin. Ardından cevizleride ekledikten sonra tüm malzemeler ıslanana kadar yavaşça karıştırıp kek kalıbına aktarın.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 55 - 60 dk. pişirin. Ortasına kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.

* Benim gibi ölçü kabı kullanlara yardımcı olması amacıyla tarifidekilerin karşılığınıda yazıyorum.

Su bardağı = Cup (240ml)

Tatlı kaşığı = Teaspoon

Yemek kaşığı = Tablespoon


Afiyet olsun

Sevgi ve sağlıkla kalın.

14 Yorum var: to “ Muzlu Kek (Banana Bread)


  • 10/08/2006 5:38 ÖS  

    Alev'cigim hosgeldin. Arada birkac kere baktim sana ama yoktun. Umarim artik iyisindir ve bütün saglik problemlerin cözülmüstür.

    Muzlu kek tam sonbahar keki :) Bol ceviz, baharat, muz; mis gibi kokar. Ve burada böyle bir kekin tam havasi simdi.


  • 10/09/2006 3:28 ÖÖ  

    Alev,öncelikle çok geçmiş olsun diyor,bloğuna döndüğün için sevindiğimi belirtiyorum.Bu keki ben de İngiliz komsumdan öğrenmiştim.Bizim delikanlılar pek seviyorlar.Eline sağlık.Senin ölçünü deniyeceğim.çünki yağı daha az.Sağlıklı,güzel günler...


  • 10/09/2006 1:53 ÖS  

    Alev merhaba,

    Muzlu kek tarifini gorunce cok sevindim cunku ben de tam boyle birsey ariyordum. 3 yasindaki kizim muza bayiliyor. Son birkac gundur "Anne, muzlu pasta yapalim." diyordu ama hic denemedigim icin cekindim ve iyi bir tarif ariyordum. Ustelik malzemeler arasinda son zamanlardaki en gozde baharatim olan ve kullanmaya can attigim "nutmeg" olmasi daha da guzel. Hemen deneyecegim.

    Bu arada NJ'de nerdesin? Biz de NJ-Somerset de yasiyoruz :)

    Aysel


  • 10/09/2006 2:17 ÖS  

    postunu gordugume cok sevindim. yine birsey yoksa email atacagim bu sefer diyerek girmistim sayfana, yazini gorup iyi oldugunu okuyunca sevindim. tekrar gecmis olsun:)


  • 10/09/2006 7:43 ÖS  

    Tekrar hosgeldin aramiza, Alev.
    Muzlari buzluga koyma iyi bir fikir gercekten.. Isime yarayacak.Kekin rengi de ne guzel gorunuyor.


  • 10/11/2006 4:09 ÖÖ  

    Merhaba Sevgili Alev hosgeldin özlettin kendini ama önemli sagligin ve o da düzeldiyse ne mutlu..Yeni bir tarif görünce cok mutlu oldum hemde kararmis muzlari degerlendirmek adina bu kek'e bayildim..ellerine saglik


  • 10/11/2006 8:25 ÖÖ  

    Merhaba muzlu kek hem çok güzel kabarmış hem de güzel görünüyor ellerinize sağlık. Hoşça kalın.


  • 10/11/2006 3:18 ÖS  

    Merhaba arkadaslar, bende dondugume sevindim sayenizde :)

    Mine'cim kek bol ceviz inanilmaz lezzetli yapiyor gercekten.
    Munevver umarim bizim gibi sizde begenerek yersiniz.
    Aysel, Nutmeg gercekten farkli bir koku ve lezzet katiyor. Bu arada bizde Englewood'da yasiyoruz canim.

    Bezen'cim cok tesekkur ederim cok sukur iyiyim.

    Betul ve Elcin , ben kararmis muzlarimi hicbirzaman atmam. Buzluga atip kek kapiminda kullaniyorum. Harika bir koku ve lezzet veriyor.

    Tabakta, tesekkur ederim, denemenizi tavsiye ederim.


  • 10/11/2006 4:43 ÖS  

    özellikle iyice kararmış olmasının nedeni var mı?


  • 10/12/2006 6:30 ÖÖ  

    Alev tekrar merhaba,
    Biz de Somerset'de yasiyoruz, son 4 aydir. Eskiden Englewood'a daha yakindik, Ridgefield'de yasiyorduk.
    Hatta kizim Englewood hastanesinde dunyaya geldi. Severim oralari :)) Ne zamandir burdasin?
    Aysel


  • 10/13/2006 6:54 ÖS  

    Cok gecmis olsun, siteniz su anda aynen gurme.net tarafindan kopyalanmakta. RSS ayarlarinizi kapatirsaniz kopyalanmasini engelleyeceksiniz ya da short moda gecerseniz tumunu almalarina engel olmus olacaksiniz. Bir okurunuz olarak bildirmek istedim.


  • 10/15/2006 4:37 ÖÖ  

    selam,
    kek çok zengin ve lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. çocuklar çok sever eminim. sevgiler


  • 12/24/2009 6:41 ÖS  

    Simdi firindan cikti muhtesem oldu! Ben normalde farkli bi tarifle yapiyordum ama sizinki cok daha lezzetli yumusacik oldu..

    Blogunuzdan daha once Somon kofteyi yapmistim herkes bayildi kac kisiye tarifini verdim /bloga yonlendirdim hatirlamiyorum:)

    Toronto'dan sevgiler!

    Ozlem


  • 12/24/2009 7:44 ÖS  

    Ozlem

    Tariflerimi begenip denemis olmana cok sevindim.Bu kekide uzun zamandir yapmiyordum yorumunla hatirlattin bana . Evdeki muzlardan hemen bir kek yapayim bende..

linkwithin

Related Posts with Thumbnails