27 Ekim 2006

Cevizli Meksika Düğün Kurabiyesi  

0 Yorum var



Uzun zamandır bu kurabiyeleri yapmayı planlıyordum. ama bir türlü vakit ayıramıyordum. Dün sabah tekrar tarifi okuduğumda içinde ceviz olduğunu görünce tamam dedim kesinlikle bu akşam yapılacak. İçinde ceviz olan herşeyi çok seviyorum. Hem sağlıklı hemde çok lezzetli oluyor. Aslında orjinalinde PECAN denilen farklı bir ceviz çeşiti kullanılıyor. Fakat ben klasik bizim cevizimizi kullandım ve gayet başarılı oldu.

Meksika düğün kurabiyelerini başka sitelerde de görmüştüm. Fakat azda olsa ufak tefek değişiklikler var. Cevizden ve yağından dolayı ağızda dağılan hoş bir lezzeti var. İçerisinde çok şeker olmadığı için mutlaka pudra şekerine bulanması gerekiyor. Televizyon karşısında, yanında güzel bir kahve ile hımmm gerçekten hoş oluyor. Ama kilolar için çok da fazla yememek gerekiyor sanırım :)


Malzemeler

Hazırlanma süresi: 20 dk
Toplam süre : 1 saat 40 dk.

  • 1 bardak dövülmüş ceviz
  • 1 bardak Un
  • 1/4 bardak şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/8 tatlı kaşığı tuz
  • 118 gr tuzsuz oda ısısında margarin
  • 1 bardak pudra şekeri (üzerine kullanmak için)

Hazırlanışı

  1. Rondonun içine pudra şekeri hariç tüm malzemeleri koyun ve hamur haline gelene kadar karıştırın.
  2. Hamuru elinizde toparlayıp yuvarlak bir şekle getirip streç ile sarıp buzdolabında 40-60 dk. hafif sertleşene kadar dinlendirin. Ele yapışmayacak ama çok sert olmayacak bir kıvamda olması gerekiyor.
  3. Fırını 175C'de ısıtın. Hamurdan toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında 20 - 25 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
  4. Fırın telinin üzerinde 5 dakika soğutun. Her bir kurabiyeyi sırayla ikişer kere pudra şekerine bulayın.

Afiyet olsun.

Uzakkose.blogspot.com

linkwithin

Related Posts with Thumbnails