09 Haziran 2006

Pratik Fikirler : Salça  

18 Yorum var


Resme bakıp belki şimdi bu salçada ne alaka diyeceksiniz. Ama eminim salçanın küflenmesi ile ilgili sizinde bazen benim gibi sorunlarınız oluyordur. Ben salça küflenmesin diye cam kavanoza koyup birde üzerine zeytinyağ koyarım. Buna rağmen çoğu zaman kavanozun kenarlarında ve salçada oluşan küfü önleyemiyorum. Küfü temizlemek adına canım salçanın bir kısmı da böylece çöpe atılmış oluyor. Fakat artık bu yöntem ile ısrafa son diyorum. :)

Nasıl mı yaptım ?
Konserve salçasının üst kısmını konserve açacağı ile açıp üzerini şeffaf folyo ile kapatın ve bir gece buzlukta bekletin. Ertesi günü konservenin bu sefer alt tarafını yine konserve açacağı ile açın. Salçayı kolay çıkartabilmek için , salça ve konserve arasına bıçak sokup arada boşluk oluşturun. Sonra kaşık veya elinizle bir tarafından ittirin ve kolayca çıkmasını sağlayın. Salçayı şeffaf folyoya sarıp buzlukta min. 3 ay küflenmeden hemde kolayca keserek kullanabilirsiniz.

18 Yorum var: to “ Pratik Fikirler : Salça


  • 6/09/2006 2:29 ÖS  

    COK ILGINC GÜZEL FIKIR DENEMEK ISTERIM BAKALIM TESEKKÜRLER UZAK KÖSE


  • 6/09/2006 7:23 ÖS  

    harika hemen deneyecegim, super.


  • 6/12/2006 6:19 ÖÖ  

    e peki kullanmak istediğiniz miktarı nasıl kesebiliyor yada çözdürebiliyorsunuz ?


  • 6/12/2006 9:41 ÖÖ  

    Canım güzel fikrin için sağolasın. Gerçekten güzel bir fikir.


  • 6/12/2006 5:43 ÖS  

    Alevcim,
    iyi fikir. Ben salcanin bir kisminin ziyan olmasindan cok o kuflu kisma bakarken bile fena oldugum icin tamamini cope attigimdan bu gercekten cok isime yarayacak dogrusu.Tesekkurler.


  • 6/12/2006 10:22 ÖS  

    cok guzel bir fikir alev,

    donduktan sonra kesmek kolay oluyor mu peki?

    tebrikler :)


  • 6/12/2006 10:27 ÖS  

    Guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim.
    Salcayi kullanmadan evvel buzluktan cikartip biraz yumusamasini bekleyin. Fakat tamamen cozdurmenize hic gerek yok. Bicak ile kullanmak istediginiz kadar kesip kullanabilirsin.


  • 6/13/2006 8:16 ÖÖ  

    Ben de salçayı kavanozda saklayanlardanım ama bu güzel fikri uygulamaya başlayacağım. Teşekkürler Alev!


  • 6/14/2006 1:35 ÖÖ  

    merhaba, salcanin küflenmemesi icin salcayi kullanirken, yani kavanozdan cikarirken temiz kasikla cikarmak. Bende üzerine zeytinyagi yada siviyag döküyorum ve kullanmak istedigimde herzaman temiz kasikla aliyorum böylece bayagi uzun bi zaman dayaniyor.


  • 6/14/2006 10:27 ÖÖ  

    harikasin, ben bunu buz kalıbına doldurarak deneyecegim...


  • 6/16/2006 11:53 ÖÖ  

    Serap, bende oyle yapiyordum ama hersekilde kufleniryordu :( Simdi cok daha rahatim.
    Yelda valla fena fikir degil seninkide :)
    Evcini begendigine sevindim :)


  • 6/29/2006 7:10 ÖÖ  

    merhaba alev,
    bu yöntem cok hosuma gitti, deneyeceğim ben de. bi zamanlar üye oldugum bir grupta tartısmıslardı bu konuyu, keske o zamanlar bilseydim, onlarla da paylasirdim ! ama öğrenmek icin hic bir zaman gec değil :-)) sitenden denenecek seylerin sayısı çığ gibi artiyor,uzak köşeye selamlar :-)))


  • 7/05/2006 5:33 ÖÖ  

    Harika bir yöntem,salca küfü ile hep sorunlar yaşıyoruz zaten denemekte yarar var.Hadi bayanlar mutfağa,bundan sonra küfsüz salça ile yemeklerimizi yapalım.Çok teşekkürler bilgilerin için uzak köşe.
    selamlar...
    www.damak-tad.blogspot.com


  • 7/24/2006 10:27 ÖÖ  

    merhaba, ben de salçada küf sorunu yaşayanlardandım, bıktırmıştı yani. Neyse, sonrasında annem(ona da bir komşusu) bir salça tavsiye etti-markası olca. Tuzlu bir salça bu. Sanırım işin sırrı da tuzda. Yaklaşık 10 ay önce aldığım 2,5 kiloluk salçayı halen kullanıyorum.
    Eskiden de anneannemler filan da pazardan salçalık domates alıp, bi de kaya tuzu, kazan kazan kaynatırlardı bahçelerde. Bidonlarda da saklarlardı, bişey olmazdı. Yeni pişmiş tuzlu salçayı parmak parmak yemek pek zevkli olurdu :)

    sevgiler
    buket


  • 7/24/2006 10:34 ÖÖ  

    merhaba, ben de salçada küf sorunu yaşayanlardandım, bıktırmıştı yani. Neyse, sonrasında annem(ona da bir komşusu) bir salça tavsiye etti-markası olca. Tuzlu bir salça bu. Sanırım işin sırrı da tuzda. Yaklaşık 10 ay önce aldığım 2,5 kiloluk salçayı halen kullanıyorum.
    Eskiden de anneannemler filan da pazardan salçalık domates alıp, bi de kaya tuzu, kazan kazan kaynatırlardı bahçelerde. Bidonlarda da saklarlardı, bişey olmazdı. Yeni pişmiş tuzlu salçayı parmak parmak yemek pek zevkli olurdu :)

    sevgiler
    buket


  • 5/07/2008 10:57 ÖÖ  

    arkadaşlar ben de salça tuzu diye bişey duydum. henüz görmedim. bu salça tuzunu salçaya eklersek küflenmiyormuş. istanbuldan taşınıp gelen bi yakınım söyledi. eczanelerde satılıyor dedi. aldıra bilsem kullanacam. haberiniz olsun...


  • 8/12/2008 6:34 ÖÖ  

    SALCA TUZU ECZANEDE BULUNMAZ. EGE TUZ ISLETMESI IZMIR CIGLI TEL 0 232 3280228 WWW.EGETUZ.COM bigi@egetuz.com Salca tuzu , tursu tuzu, arıtma tuzu, peynir tuzu, zeytin tuzu, gıda sanayi tuzu, uretim ve satısı


  • 8/14/2009 4:42 ÖÖ  

    Bana da ilginç geldi biz burada salçayı kendimiz yaparız ve buzdolabında saklarım kesinlikle ziyan olaz ama bunu deneyeceklere bir fikrim var.Buzuk kalıplarına birer kullanımlık yapıp dondurup sonrada poşetleseniz diyorum böylelikle diğer salça her seferin de çözülmemiş olur ve tenekeden çıkarırkn de parmaklarınız riske atmamış olursunuz.Sizce ?

linkwithin

Related Posts with Thumbnails