16 Haziran 2006

Mantarlı Kiş  

3 Yorum var


Bu güzel tarif canım ablacığıma ait. Uzun zamandır kiş yapmayı düşünüyordum ve evde kremada olunca tam zamanıdır dedim ve işe koyuldum. Tarif defterimde özellikle çok beğendiğim tariflere yıldız koyarım. Bu güzel kiş * * yıldız alan tariflerden biri :) Ablam kişi hazırladıktan sonra pişirmeden 1 gece dolapta bekletiyordu. Ertesi günü pişiriyordu. Fakat benim 1 gece beklemeye pek niyetim olmadığı için hemen yapıp pişirdim. Sonuçmu !. hımmm nefis oldu :)

Kiş yapımı biraz zahmetli olabiliyor özellikle fazla vaktiniz yoksa. Ama kiş hamurunu hazır da kullanabilirsiniz isterseniz. Bunun için artık bir çok seçenek mevcut. Hazır kiş karışımı alıp sadece soğuk su ile karıştırıp hazırlayabilir yada hazır donmuş kiş tabanıda ( pie crust) kullanabilirsiniz. Ben kiş tabanının tarifinide vereceğim ama seçim yinede sizin :)

Kiş Tabanı

  • 125 gr. tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 10 yemek kaşığı Un
  1. Unu, tuzu, kabartma tozunu bir yoğurma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açıp uafak parçalara ayırdığınız tereyağını ekleyin. Unu ve yağı iyice kum gibi olana kadar yoğurun. Yumurtayı ve yoğurdu ilave edip yoğurmaya devam edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Eğer hamur toplanmıyorsa yada sert olursa 1 kaşık soğuk su ekleyebilirsiniz.
  2. Oklava ile hamuru yarım parmak kalınlığında kalıbınızın boyunda açın. Kalıbı yağlayın ve hafif un serpin. Hamuru kalıba aktarın. Ortasına çatal ile delikler açıp üzerine yağlı kağıt serpin. Hamurun fazla kabarmaması için nohut veya fasulye koyduktan sonra 150C (300F) önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.

İç Harcı

  • 1 pk kültür mantarı (yada istediğiniz başka bir çeşit olabilir)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 bardak krema (250gr)
  • 2 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Közlenmiş kırmızı biber (opsiyonel)
  1. Soğanı piyaz gibi doğrayın. Ocakta az yağda kavurun ve maydanozu ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın.
  2. Kremayı ve yumurtayı ayrı bir kapta karıştırıp çırpın. Mantarlı karışıma ekleyeyip tart hamurunun üzerine dökün. İsterseniz 1 gece dolapta bekletin.
  3. 180C derecede (370F) yaklaşık 25 -30 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Not: Ben közlenmiş kırmızı biberde ekledim. Hem görününüşü güzel oldu hemde lezzeti arttı.

3 Yorum var: to “ Mantarlı Kiş


  • 6/17/2006 11:57 ÖÖ  

    harika görünüyor hemde çok kolaymış eşimde mantarı çok sever tarifi yazdırdım mutlaka yapıcam ellerinie sağlık banada beklerim


  • 6/17/2006 2:38 ÖS  

    Heyoooooo,

    mutfak bitti Alevcim. Jet hiziyla acma yapmaya girisecegim. Bu arada guzel bir catal tarifi de buldum sanirim. Ilgini cekerse linki burda http://yemekzevki.blogspot.com

    Sevgiler


  • 6/21/2006 6:41 ÖS  

    Dilek, siteni ziyaret ettim canim. Takip listeme bile aldim :)

    Hande
    Hadi hayirlisi bakalim. Simdi o guzelim mutfakta mis gibi ekmekler, pastalar yapmaya baslarsin harika :)

linkwithin

Related Posts with Thumbnails