23 Haziran 2006

Çanak Yumurta  

14 Yorum var



Kahvaltıda yenilen yumurtayı daha farklı bir sunumla sofranıza getirmeye nedersiniz?. Hem görüntüsü çok sevimli oluyor hemde lezzeti harika...
İsmini koyarken biraz zorlandım aslında. Klasik olarak mantarlı yumurta mı yazsam diye düşündüm. Fakat çanak daha anlamlı ve sevimli geldi :)Bu şirin yumurtaları, takip ettiğim bir dergide ama farklı bir tarifle görmüştüm. O günden beri bizim evde pazar kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasına girdi :)

Yapımı gerçekten çok kolay olan bu yumurtayı istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Ben mantarlı kiş'den arta kalan mantarlarla hazırlamıştım.

Hazırlanışı


  • 6'lı buyuk muffın kalıplarının içini yağlayın ve tost ekmeklerini içlerine koyup hafifçe bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. Tost ekmeklerinin üzerlerinede hafifçe yağ sürün.
  • Ayrı bir tavada mantarları arzunuza göre pişirin ve tost ekmeklerinin içine paylaştırın.
  • Ekmeklerin ortalarına yumurtaları kırıp 175C (350F) 15-20 dakika pişirin.




Not: İsterseniz mantar yerine peynir veya haşlanmış ıspanak kullanabilirsiniz.



Afiyet olsun.

14 Yorum var: to “ Çanak Yumurta


  • 6/23/2006 12:29 ÖS  

    Merhaba Alevcim,
    blogunu bugün kesfettim ellerine saglik cok güzel tarifler vermissin.
    Canak yumurta da cok hosuma gitti mutlaka deneyecegim.
    hoscakal...


  • 6/26/2006 6:23 ÖÖ  

    super walla, hayran kaldim, enfes gorunuyorlar, kesinlikle tam misafirler icin kahvalti sofrasina yakisir. ama maalesef benim muffin kalibim yok, olunca deneyecegim hemen.


  • 6/26/2006 11:30 ÖÖ  

    Valla süper fikir, cok guzel olmuslar, sadece ekmekleri soracagım cok mu kuruyor ekmekler,yani yerken cok sert mi?

    Ellerinize saglık,
    Figen


  • 6/26/2006 3:41 ÖS  

    Asli
    Begenmene cok sevindim gercekten.

    Evrenbel
    Muffin kalibi gercekten cok isine yarayabilir :) Tavsiye ederim.

    Figen
    Ekmekler yumusacik kaliyor. Sadece eger cok pisirirsen ust kisimlarinda kalan parcalar yanabilir. Buyuzden yag surersen daha iyi olur.


  • 6/28/2006 9:57 ÖÖ  

    aslında ekmeği nemlendirirsek daha iyi şekil alırdı dimi


  • 6/28/2006 10:00 ÖÖ  

    Merhaba anonymous
    Ekmegi nemlendirmeye gerek yok. Tost ekmekleri zaten ince ve yumusak oluyor. Buyuzden cok kolayca sekil aliyorlar.
    Sevgiler


  • 7/04/2006 12:45 ÖS  

    Merhaba Alev görüntüsü süper:) tadida eminim cok güzel mutlaka denicem ellerine saglik ve bu degisik tarifi bizimle paylastigin cok sagol gercekten cok begendim..


  • 7/04/2006 6:22 ÖS  

    Bende bayildim süper görünüyorlar mutlaka deneyecegim.Ellerine saglik degisik bir tarif ilk basta kayisili kek`e benzettim:)paylastigin icin cook tesekkürler


  • 7/11/2006 11:16 ÖÖ  

    Merhaba, bu ekmekli yumurtalara bayıldım. Ne hoş bir fikir. Eline sağlık.. en kısa zamanda denenecek..
    Teşekkürler..
    Evren


  • 8/14/2006 6:08 ÖS  

    birde deneyip yorum yazsaydiniz daha iyi olurdu herhalde, harika gorunuyor yerine, 'denedim ve gercekten lezzetli oldu' seklinde ki yorumlar hem denemek isteyenleri hemde blog sahibini daha memnun eder sanirim, bos yere o kadar yorum okumak zorunda kaliyoruz maalesef.....


  • 8/21/2006 4:28 ÖÖ  

    Bu gordugum en guzel yumurta servislerinden biri. O kadar sevdim ki gorunce. kahvaltida hemen yapicam.Tesekkurler diyorum.


  • 2/19/2009 11:08 ÖS  

    saahane bir fikir.tesekkur ederiz.boyle basit ve guzel seyleri ben niye dusunemiyorum..neyse,sizden ogrenmis oldum.sagolun varolun.cok begendim


  • 3/03/2009 8:53 ÖS  

    sevgili uzak köşe blogunu büyük bir zevkle takip ediyorum. Özellikle bu tarifine bayıldum. Uzun zamandır denemek istiyordum ve sonunda denedim. Tadı harika oldu. Görünüşü biraz yamuk oldu ama zamanla düzelir sanırım. Eline sağlık.


  • 3/03/2009 8:54 ÖS  

    Bu arada bakmak istersen benim kase yumurtam şu adreste

    http://tarifsiztarifler.blogspot.com/2009/03/kase-yumurta.html

linkwithin

Related Posts with Thumbnails